Biga Kaymakamlığı ve Biga Belediyesinin organizasyonunda başlatılan yardım kampanyasında hazırlanan 3 tır, dualarla deprem bölgesine uğurlandı.
Biga’da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyasında toplanan 3 tır ihtiyaç malzemesi deprem bölgesine dualar eşliğinde uğurlandı.
 
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilimizde yaşanan deprem felaketinden etkilenen vatandaşlar için yardım tırları Biga’dan yola çıktı.
 
Yardımların tırlara yerleştirildiği büyük bir mücadelenin olduğu dayanışmanın çok güzel bir örneği olan Atatürk Kültür Merkezi’nde konuşan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu,  “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz bakanlığımızın ve AFAD'ın talimatları doğrultusunda ilçemizde de yardım kampanyası hem ayni hem nakdi başlatmış bulunmaktayız şu anda gerçekten bir de tek yürek olmuş Güneydoğu'da ve Doğu Anadolu'da yardım etmek amacıyla seferber olmuş durumda. Tüm Biga halkına sivil toplum kuruluşlarımıza siyasi partilerimize kamu personellerimize canla başla çalışan tüm Biga halkına teşekkür ediyorum.” dedi.
 
SON YILLARIN EN BÜYÜK AFETİ
 
Biga Belediye Bülent Erdoğan, “Tüm milletimizin başı sağ olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın. Valiliğimizin ve Kaymakamlığın talimatları ile birlikte kampanyamız başladı şu anda çok ciddi bir yardım yapılıyor şu anda akın akın yardım geliyor. Bigalı hemşirelerimize ben canı gönülden teşekkür ediyorum işte bizim millet yapan da bu duygularımız bu değerlerimiz. İnşallah yaralarımız kısa zamanda sarılır. Ben çok duygulu anlar yaşıyorum, son yılların en büyük afeti. Allah yardımcımız olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın. Biga  halkına da bu duyarlılığından dolayı da canı gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Bahar Karakurt