Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ili ciddi şekilde etkiledi. Büyük bir yıkımın meydana geldiği bölgede  vatandaşlar tek yürek oldu.
Biga’da başlatılan yardım kampanyasına destekler devam ederken  afet bölgesine ilaç desteği, ambulans ve yardım tırları gönderildi.
 
Biga Eczacı Temsilcisi Merve Aktaş Akarçay, “ Biga Eczacıları ve İlçe sağlık Müdürlüğü olarak Deprem Bölgesine yollanmak üzere ilaç ve  tıbbi malzeme kolilerimiz hazırladık. Tüm Biga Eczacılarına teşekkür ederim. Gün gerçekten birlik olma günü, Milletimiz bu günleri inşallah atlatacak” dedi.
Biga belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde bu zor süreci de atlatıp, yaralarımızı beraberce saracağız.. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için afet bölgesine eczacılar odamızın ilaç desteği ile birlikte belediyemiz ambulansı ve 1 yardım tırını daha Kaymakamımız Erdinç Dolu ve Çanakkale Eczacılar Odası Biga Temsilcisi Ecz. Merve Aktaş Akarçay ile birlikte uğurladık. Allah yar ve yardımcısı olsun tüm ekiplerimizin.” Dedi.
 
Burcu Uçmaz