10 ili vuran depremin ardından bölgeye yardım kolileri yağarken, yardım adı altında gönderilen eski kıyafetler, terlikler, topuklu ayakkabılar ve daha saçma sapan onlarca şey insanlıktan utandırdı.
 
Depremin ikinci gününde belediye çalışanları ile birlikte deprem bölgesine giden Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı yardım kolilerden çıkan yırtık ayakkabıları sosyal medyadan paylaştı.
Pastırmacı, “Bütün Vatandaşlarımızın Dikkatine !!!LÜTFEN yardım edeceğiz diye ihtiyaç sahiplerini rencide etmeyelim... Gönderdiğimiz giyim eşyalarına dikkat edelim...
Bahar temizliği yapar gibi kendimizin ve çocuklarımıza giydirmediğimiz giyim eşyalarını “LÜTFEN “ göndermeyiniz...” ifadelerini kullandı.
 
Sosyal medyada yapılan yorumlardan bazıları şöyle:
-Yardım kolisi sizin elden düşme asla kullanmayacağınız kıyafetleri yollama aracı değil. Bugün acıyı yaşayan insanın yerinde yarın sen olursan çok değerli kıyafetlerinin hiçbir anlamı olmayacak. İyilik yapacaksanız doğru yapın.
-Yardım edecekseniz insan gibi edin! İhtiyaç kolileri sizin çöpleriniz değil! Utanma kalmamış.
-Yardım kolisi gönderirken lütfen DUYARLI OLUN ! Kim napsın sizin bindallınızı,topuklu ayakkabınızı,makyaj malzemenizi,abiyenizi!!! Allah rızası için şu günde bari insan olun! Vicdan sahibi olun!!!
 
Bahar Karakurt