Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde çok ciddi yıkıma ve can kaybına yol açan depremlerin ardından bölgeye yardım etmek için seferber olan Biga, deprem mağduru vatandaşlara kucak açtı.
 
Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, afet bölgelerinden ilçeye gelen depremzedelerin kaldığı evleri ziyaret etti.
Dolu, deprem bölgesinden Biga’ya gelen depremzede aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
Biga, Kahramanmaraş merkezli zelzelelerde yıkımın yaşandığı kentlerden gelen depremzedelere kucak açarak, onları konuk ediyor.
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan afetzedeleri, Biga'da kendileri için tahsis edilen evlerde ziyaret etti.
 
Başkan Bülent Erdoğan, burada depremzede vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Evlerde kalan sarsıntıdan etkilenen çocuklarla da yakından ilgilenen Başkan Erdoğan, "Vatandaşlarımızla sohbet ettik, ihtiyaçları konusunda gerekli görüşmelerimizi yaptık.İnşallah tek yürek, tek bilek olarak bu zor günlerin de üstesinden geleceğiz." dedi.
 
Vatandaşlarımızı ziyarete, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nermin Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Servi eşlik etti.
 
Ülkemizin geçirdiği zor günlerde yeni mağduriyetlere yol açmamak adına depremzedelerin de depremzedeleri ağırlamak isteyen vatandaşların da sosyal medya gibi bilgi kirliliğine açık bir ortamda değil; yetkililer ile iletişime geçerek adım atması büyük önem taşıyor.
 
Bahar Karakurt