Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde zarar gören vatandaşlara yardım etmek üzere Biga İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın’ın başkanlığında gönüllü personellerden oluşturulan 30 kişilik ekip yola çıktı.

Çanakkale İl Müftülüğü ve Biga İlçe Müftülüğü cami görevlisi ve Kur'an Kursu hocalarından oluşan 30 kişilik ikinci ekip İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın’ın başkanlığında Biga Belediyesinin tahsis ettiği araçla deprem bölgesine uğurlandı.
 
Çanakkale İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamada,“Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Hatay ili Hassa ilçesine il merkezinden ve Biga ilçemizden bayan ve erkek din gönüllülerinden oluşan 30 kişilik 11.ekip yola çıktı. Gönüllülerimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardımda bulunacaklar. Ayrıca deprem bölgesindeki Türkiye Diyanet Vakfı yardım ekiplerinde görev alacaklar. Gönüllülerimiz, deprem bölgesinde ihtiyaç olan her alanda bilhassa manevi destek, irşad ve eğitim faaliyetlerine destek olacaklar.” İfadelerine yer verildi.

Burcu Uçmaz