CHP Biga İlçe Başkanlığı, 11 ilimizi derinden etkileyen ve büyük bir yıkıma sebep olan merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem sonrasında yardım kampanyası organize ederek, Bigalıların yoğun desteği ile 11 günlük süreçte 7 kamyon yardımı, çevre belediyelerin aracılığı ve AFAD ile afet bölgesine ulaştırdık.
 
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar, “Öncelikle çok büyük bir afet ile karşı karşıya kaldık. On binlerle ifade edilen can kaybımız ve yüz binlerle ifade edilen yaralımız var. Çok üzgünüz, bölgeden gelen haberler canımızı çok yaktı. Acının tarifini açıklayamadığımız günleri yaşıyoruz. Milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Sürecin ikinci gününden itibaren afet bölgesinde bulunan, ihtiyaçları bizlere bildiren ve gönderdiğimiz bağışların dağıtımında bizzat görev alan CHP Çanakkale Milletvekilimiz Özgür Ceylan’a ve bölgedeki diğer Milletvekillerimize, gelen bağışların toplanması ve paketlenmesi kısmında organizasyonu sağlayan CHP Biga Kadın Kolu İlçe Başkanımız Özge Elmas’a ve yönetimine, felaketin ilk iki günü ilçemizde kar yağışı söz konusuydu ve evlerinden çıkamayan vatandaşlarımız vardı ve bu bağışların partimize toplanması kısmında yoğun çaba harcayan CHP Biga Gençlik Kolları Başkanımız Biröz Tazıcı ve gençlerimize, topladığımız bağışların bölgeye ulaştırılmasında bizlere nakliye desteği veren Çan Belediye Başkan Vekilimiz Harun Arslan’a, Bayramiç Belediye Başkanımız Mert Uygun’a, Ayvacık Belediye Başkanımız Mesut Bayram’a çok teşekkür ediyoruz.
Teşekkürün en büyüğünü ilçe binamızda adım atmaya yer bırakmayan hemşehrilerimize ayırmak istiyorum. O kadar çok talep geldi ki ekip olarak telefonlara yetişemez duruma geldik. Tek tek sayamayacağız kadar çok bağış aldık ve bu ürünleri on günlük süreçte neredeyse uyumadan çalışan ekibimizin organizasyonu sayesinde bölgedeki vatandaşlarımıza ulaştırdık. Umarız hepsi işe yarar ve yaraların sarılması konusunda bir nebzede olsa katkımız olur.

Bunların yanında siyasi kişiler olarak en büyük hedefimiz ‘birlik’ yaratmak oldu ama üzüntü ve hayretle karşıladığımız durumlar da oldu. AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yaptığı paylaşım bizleri şaşırttı ve çok üzdü. Ülkemizde herkes yoğun çabalar sarf etti. Bizlerde bunun Biga ayağında yer aldık ama sanki sadece bazıları çalışmış gibi algı yaratılması ve bizlerin yok sayılması bizi üzdü. Afetlerin altından kalkmanın tek yolu birlik ve beraberliktir ve başka açıklaması da olamaz.
Deprem felaketiyle ilgili ilçemizde bizlerde Biga Belediyesi’ne soru önergesi verdik. İmar barışı sağlanan binaların durumunu, toplanma alanlarını, kentsel dönüşümün durumunu ve acil durum planlarını sorduk. Bu sorularında takipçisi olacağımızı buradan bildirmek isteriz.
Deprem gerçeğiyle yüzleşmek zorundayız ancak buna kader deyip geçemeyiz. İhmallere izin vermeden, önlemler almalıyız.
Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için bizlerde bu konuların takipçisi olacağız.” dedi.

Haber Merkezi