Deprem bölgesindeki çocuklar için Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü oyuncağımı paylaşıyorum kampanyası düzenledi. Biga’da koca yürekli öğrenciler kampanyaya destek olmak ve depremzede kardeşlerinin yanında olduklarını belirleterek oyuncaklarını paylaştılar.

Biga Fatih İlkokulu öğrencileri depremzede kardeşleri için oyuncak bağışında bulundular.
Biga Fatih İlkokulu okul müdürü Ahmet Ulus, “Öğrencilerimize kampanyaya destek verdikleri için teşekkür ederiz. Hep birlikte daha güçlü olacağız.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşanan deprem 10 ilde yıkımlara yol açtı. Yüzyılın afeti tüm ülkeyi üzüntüye boğarken, depremden en çok etkilenenler ise çocuklar oldu.Deprem bölgesindeki çocukların oyun oynamasını sağlamak ve yaşadıklarını unutmasına destek olabilmek için Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü oyuncak toplama kampanyası başlattı.
Çanakkale Merkez ve ilçelerde oluşturulan oyuncak toplama merkezindeki oyuncaklar bir okulda toplanarak deprem bölgesindeki çocuklara gönderilecek.

Toplama merkezindeki kolilere çocuklar getirdikleri oyuncakları elleriyle yerleştirdi. Okul yetkilileri ise çeşidine göre getirilen oyuncakları özenle kolileyerek deprem bölgesindeki çocuklara gönderilmek üzere hazır hale getirdi.

Bahar Karakurt