Çanakkale Yelken İl Temsilciliği’nin 2023 Yılı Faaliyet programında yer alan 18 Mart Çanakkale Zaferi Kupası Yelken Yarışları 18-19 Mart 2023 tarihlerinde İÇDAŞ Spor Kulübü Çanakkale Yelken Okulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 
Çanakkale Zaferi’nin 108. yılında gerçekleştirilen yelken yarışlarına iki kulüpten toplam 30 sporcu katılım gösterdi. Yarışların yapıldığı iki gün boyunca havanın çok soğuk olması özellikle küçük yelkencileri zorlarken, tüm sporcular mücadeleyi elden bırakmadan yarışları bitirerek başarılarının haklı gururunu yaşadılar.
 
İÇDAŞ Spor Kulübü katıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi Yelken Yarışlarında sporcularımız dokuz 1.’lik, üç 2.’lik, beş 3.’lük ve bir 4.’lük madalyasının sahibi oldular.
19 Mart Pazar günü gerçekleştirilen ödül törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, Yelken İl Temsilcisi İsmail Hakkı Demirhan, Çanakkale ASKF Başkanı Dr. Firuz Erdil, İÇDAŞ Spor Kulübü Başkanı Erkan Tekin Çanakkale Yelken Kulübü Başkanı Başar Uymaz Tezel ile Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Tezel, Lapseki Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Arıkan ve sporcuların aileleri katılım gösterdi.
 
Başta Büyük önder Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal marşının okunmasıyla başlayan ödül töreni, sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.
 
Haber Merkezi