Biga Tabanvay Doğa Yürüyüş grubu üyeleri, Biga Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan 18 saatlik İlk Yardım Eğitimi başarıyla tamamladı.

Gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşleriyle Biga’nın doğal güzelliklerinin tanıtımına fayda sağlayan Biga Tabanvay Doğa Yürüyüş grubu üyeleri, faaliyet esnasında oluşabilecek kazalarda bilinçli müdahalelerde bulunabilmek için İlk Yardım Eğitimi aldılar.
Biga Halk Eğitimi Merkezinde açılan 18 saatlik bir İlk Yardım Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.
 
İLK YARDIM EĞİTİMLERİ HAYAT KURTARIR
 
Bigtay grup kurucusu Ömer Tan, “Grup üyelerimiz ile birlikte kursa yoğun katılım gösterdik. 23 kişi olarak katıldık. Doğayı çok seviyoruz, yürüyüşlerimize devam edeceğiz.. Bizim için ilk yardım müdahalesi çok önemli, doğada başımıza herhangi bir olumsuz durum geldiğinde doğru ve sağlıklı bir şekilde müdahale etmeyi öğrenmemiz gerekiyor.18 Saat süren uygulamalı ilk yardım eğitiminde genel ilk yardım bilgileri ile birlikte solunum yolu tıkanıklığı, kanamalar, şok, bilinç durumu bozuklukları, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması, kırık, çıkık, burkulma, donma, zehirlenme, böcek sokması, boğulma gibi pek çok başlıkta hayat kurtaracak bilgiler aldık..Biga Halk Eğitim Merkezi eğitmenimiz Eda Balaban'a Ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gökçe Akkoç