Türkiye Diyanet Vakfı Biga Şubesi öncülüğünde Biga halkının destekleriyle Hatay'ın Kumlu ilçesinde Ramazan ayı boyunca her gün 750 kişilik iftar çadırında kullanılmak üzere toplanan gıda malzemeleri dualarla uğurlandı.
 
Köşklübağ Cami önünde gerçekleştirilen uğurlama törenine, İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe müftüsü Ertuğrul Akın tarafından yapılan duanın ardından ilçeden toplanan gıda malzemeleri iki tır halinde yola çıktı.
Müftü Akın, “Bu çalışmaya gönül veren hocalarımıza, yardımsever Biga halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.” İfadelerini kullandı.
 
Her Gün 750 Kişiye İftar Veriliyor
Çanakkale İl Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığının da destekleri ile Kumlu İlçesinde kurulan iftar çadırında  her gün 750  kişiye iftar veriliyor. Çadırda verilen iftarların hazırlanmasına destek olmak amacı ile toplanan gıda yardımlarının yüklendiği yardım aracı, yapılan açıklamaların ardından duanın okunması ile yola çıktı. Erzaklar ve gıda malzemeleri Kumlu Bölgesindeki depremzedelere yemek olacak.
 
Burcu Uçmaz