Biga Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve ilçe Tarım müdürlüğü işbirliği ile açılan meyve ağaçları budama kursu tamamlandı.

Her yıl artan meyve yetiştiriciliğinde budama sektörü ihtiyacının meydana gelmesi nedeniyle Biga Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliği ile açılan meyve ağaçları budama kursu tamamlandı.
 
Biga ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, “Arazide üreticilerimizle birlikte olmaya gayret gösteriyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Budama kurslarında öğretici personellerimizce budama eğitimleri verilerek Biga Merkez ve Elmalı Köyümüzde budama kursu tamamlanmıştır.” İfadelerine yer verildi.
 
Budamayla meyve ağaçlarının güzel ve kaliteli bir taç oluşturmasını sağlayarak ağaçlardan bol ve kaliteli ürün alabilmenin amaçlandığını belirten öğretici personeller, "Meyve yetiştiriciliğinde kaliteli ve bol ürün alabilmek için toprak işleme, sulama, gübreleme, mücadele gibi tedbirlerin yanında her yıl budamanın da yapılması zorunludur." şeklinde konuştular.
 
Biga İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim merkezi koordinesinde gerçekleştirilen kurs, köylüler tarafından yoğun ilgi gördü.
 
Emirhan Akıncı