Sigarayı bırakmak isteyenlere güzel bir haberimiz var. Doğadan gelen şifa kaynağı olan karabaş otu sigarayı hem bıraktırıyor hem de sigaranın vücudunuza verdiği zararları tamir ediyor. Biga Çarşamba Pazarında 20 TL’den satılan karabaş otu ilgi odağı oldu.

Sigara insan sağlığına çok fazla zarar veren, kötü bir alışkanlık. Hem de son zamanlarda gelen zamlardan nasibini alan sigara fiyatlarını da düşünecek olursak sigara hem sağlığınıza hem de cebinize düşman. Siz de sigarayı bırakmaya karar verdiniz ve bu süreci bitkisel doğal bitkilerle geçirmek istiyorsanız, karabaş otu tam da bu esnada aradığınız bitki olabilir. Biga Çarşamba pazarında 20 TL’den alıcı bulan karabaş otu Bigalıların da dikkatini çekti.

KARABAŞ OTU NEDİR?

Eski tarihlerden beri geleneksel tıpta ilaç olarak kullanılan karabaş otu; lavanta ailesine ait bir bitki türüdür. Karabaş otu, Akdeniz ülkelerinde kendiliğinden yetişen ve çok yıllık bir süs bitkisidir. Mayıs ayının sonlarına doğru çiçek vermeye başlayan bu bitki çiçekleri haziran ayı bitmeden toplanmaya başlanır. Toplanan çiçekler, gölgede kurutulur. Tamamen kurumuş karabaş bitkisi havayla teması minimum seviyede olacak cam kavanozlarda, saklama kaplarında ya da poşetlerde uzun süre saklanabilir. Kalp damar sağlığını destekleyici etkileri de olan karabaş otu, yabani bir tür lavantadır. Doğada kendiliğinden yetişir.

Bahar Karakurt