Biga’da önümüzdeki bir hafta boyunca öngörülen meteorolojik veriler sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde aynı zamanda Çarşamba gününe kadar rüzgârında şiddetli olacağı nisbi nemin %30’dan aşağıda olacağı öngörülüyor.
 
 Biga ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biga’da bir hafta sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağını can ve mal kaybına uğramamak için vatandaşları uyardı.
 
Biga ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapışan açıklamada, “Biga ilçemizde önümüzdeki bir hafta boyunca öngörülen meteorolojik veriler sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde aynı zamanda Çarşamba gününe kadar rüzgarında şiddetli olacağı nisbi nemin %30 dan aşağıda olacağı öngörülmektedir. Çarşamba gününden sonrada sıcaklıkların 42 ‘C kadar çıkacağı öngörülmektedir. Bu veriler sonucunda her türlü ateşin çok kısa zamanda büyük açık alan ve orman yangınlarına dönüşmesi muhtemeldir. Böyle acı durumlarla karşılaşmamak can ve mal kaybına uğramamak için tüm halkımızın çok dikkatli olması, hiç bir şekilde ateş yakmaması, biçerdöverler ve balya bağlama makinaları ile çalışmaların bir hafta daha saat 12.00 ile 17.00 arasında yapılmaması, Valilik ve Kaymakamlıkça alınan her türlü kararın köy muhtarları tarafından halka sık sık hatırlatılması, cami hoparlörlerinden köy halkına ilan edilmesi büyük önem taşımaktadır.” İfadelerine yer verildi.
 
Gökçe Akkoç