İskele Meydanı'nda yerini alan Bağımlılıkla Mücadele Narkotik Tır’ını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş'a İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli eşlik etti.

Vali İlhami Aktaş, Narkotik Tırı'nı ziyaret ederek içeride incelemelerde bulundu ve Tır hakkında uzman polislerden bilgi aldı. Bağımlılıkla Mücadele Narkotik Tırı'nın amacının vatandaşları narkotik suçlar ve madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmek olduğunu vurguladı.

Vali İlhami AKTAŞ, Bağımlılıkla Mücadele Narkotik Tırında görevli polislere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

Narkotik eğitiminin gençleri ve çocukları uyuşturucudan kurtarmak olduğunu belirten Vali İlhami AKTAŞ, “Bağımlılık hususuna sıfır toleransla yaklaştıklarını belirterek, bütün gençlerimizi ve ailelerini Bağımlılıkla Mücadele Narkotik TIR’ını ziyarete bekliyoruz” dedi.

Narkotik Tırı içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonunda, dokunmatik ekranlar aracılığıyla uyuşturucu maddelerin insan vücudundaki etkileri detaylı bir şekilde görsellerle anlatılıyor. Tır'da görevli narkotik uzmanı polisler, ziyaretçilere uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda bilgi veriyor.

Bağımlılıkla Mücadele Narkotik Tırı, vatandaşlara uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayarak, toplumun bu konuda bilinçlenmesine katkı sağlıyor.

 

Narkotik Eğitim Tır'ı Çanakkale'de

 


Kaynak: Haber Merkezi