Cumhuriyet Halk Partisi Karabiga Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç, seçim ofisinde toplanarak ilk seçim yürüyüşünü ve ilk seçim mitingini büyük bir coşku ve kalabalıkla gerçekleştirdi. Zeytinlik Mahallesi’nde Karabigalılara seslenen Semih Kırbaç; “31 Mart’ta oylarınızı Semih Kırbaç’a verdiğinizde, 1 Nisan’dan itibaren Karabigalıların zamanı başlayacak” dedi.

CHP Karabiga Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç, belediye meclis üyesi adayları, belde yönetimi ve Karabigalılarla birlikte yürüdü.

Coşkulu kalabalığın yanı sıra sloganlarla gerçekleşen yürüyüşte, yolların çamur içinde olması, yürüyüşe katılanlarca tepki çekti.

Zeytinlik Mahallesi’nde Karabigalılara seslenen Karabiga Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç şu ifadeleri kullandı:

CHP Karabiga Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç

“HERKESLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

“Bu göreve talip olurken; sizlere masal anlatmaya değil Karabiga’ya hizmet etmeye, Karabiga’ya sevgimizi vermek için yola çıkıyoruz dedik. Bunun karşılığını sizlerde görmek bizleri çok mutlu ediyor. Sevgiyle kazanacağız bu seçimi dedik; sizleri tehdit ederiz, işten çıkartırız, huzurunuzu kaçırırız değil; bizlere oy verseniz de vermeseniz de Karabigamızı 1 Nisan’dan sonra eşit, adil ve sevgiyle yöneteceğiz dedik. Milletvekillerimizle uyumlu bir şekilde çalışacağız; Sadece İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan vekilimizle değil; Rıdvan Uz ve Ayhan Gider vekilimizle, İçişleri Bakan yardımcımız Bülent turan ile de uyumlu çalışacağız. Karabiga’ya hizmetin nereden gelmesi gerekiyorsa, kimle nasıl fikir üretilmesi gerekiyorsa herkesle uyum içerisinde çalışacağız. STK’larımızla, kamu kurumlarımızla 12 ay yaşanabilir bir belde olmak için uyumla çalışacağız.”

“KARABİGALILARIN HAKKINI SAVUNACAĞIZ”

“Hakkımızda diyorlar ki; ‘Semih seçilirse devlet yatırımları yarım kalır.’ Hiçbir şey yarım kalmaz, biz devletle de çok uyumlu çalışacağız, herkesten daha iyisini yapacağımız konusunda çok iddialıyız. 1 Nisan’da göreve geldikten sonra Karabiga; en güzel şekilde yollara kavuşacak, en güzel limana da kavuşacak, hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Karabiga’ya daha fazla ne katabilir diyerek çalışacağız. Bunları yaparken Karabiga’da Karabucak meramızın, Karatepe’mizin de yabancılara peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Koylarımız, meralarımızın Karabigalılarda kalması gerekiyor. Karabigalıların hakkını savunacağız, malını kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz”

“BELEDİYENİN ASLİ GÖREVİ YOL YAPMAK, ONU YAPAMADILAR”

“Belediyenin en asli görevi yol yapmaktır. Bakın biz buraya yürüyerek geldik; çarşıdan buraya yürüyüp gelirken çamur içinde zor yürüyerek geldik. Ama diyorlar ki; yolun altına bakın, üstüne değil. Biz bu yolların altını nasıl döşediğinizi de biliyoruz. Karabiga’da önceki dönem alt yapıların yüzde 80 kanalizasyon hatlarını değiştirilmişti. Karabigalıya yapılan bu kamu zararının, bu ihanetin belgelerini 1 Nisan’dan sonra sunacağız. Neden Karabiga’ya yeniden kanalizasyon döşediler? İçinden daha hiç bir şey geçmemiş kanalizasyon hatları neden yıkılıyor. Hesapladık; kırılıp yeniden döşenmesinden dolayı 100 milyon liralık zarar var. Sandıkta bunun hesabını hep beraber soracağız.”

“BELEDİYE İMKANLARIYLA SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYORLAR”

“Alın teriyle çalışıp kazandığımız parayla seçim kampanyası yapıyoruz. Karşımızdakiler ise; belediyenin tüm imkanlarını kullanıp kendi siyasi reklamlarını yapıyorlar. Belediyenin imkanlarıyla iftar yapıyorlar, bizleri davet etmiyorlar. AK Parti logosu koyuyor insanları iftara davet ediyor. Geçen akşamki iftar milletvekilinin paylaşımında Karabiga AK Parti teşkilatının düzenlediği iftara katıldık yazıyor. Israrlı sorularımız sonrasında belediye sayfasında ‘Karabiga belediyemizin düzenlediği iftara katıldık’ dendi. Milletvekili mi doğru söylüyor, belediyenin sayfası mı doğru söylüyor? Karabigalılar bunu sandıkta sorsun istiyorum; bu para nereden çıktı, bizim paralarımızla neden siyasi reklam yapılıyor?”

CHP Karabiga Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç

“SAVCILIK KARARINA UYMUYORLAR”

“Savcılıktan karar çıkartmamıza rağmen 25 gün sonra Karabiga’nın girişindeki billboardı söktürebildik. Karabiga Belediyenin parasıyla reklam yapılıyor, savcılık karar çıkartıyor ama savcılık kararı uygulanmıyor. Ahbap çavuş ilişkisiyle belediye yönetilirse 100 milyondan fazla kamu zararı, yönetim zayıf, her şey yarım yamalak. Pazaryerinin önüne yapmaya çalıştıkları yolu tamamlayamadılar ama projelerinde köprü var. Daha yolları bitiremiyorsunuz. Siz daha başladığınız caddeyi bitiremiyorsunuz, bırakın 1 Nisan’dan sonra hepsini planlı bir şekilde yapacağız. Emin olsun sizden 10 kat daha iyisini yaparız.”

“YIKMAYA GELMİYORUZ”

“Yönetime geldikten sonra eskileri yıkmayı değil; üzerine ne koyabiliriz düşüncesinde olduğumuzu hep söylüyoruz. Karabiga’ya bir çivi çakandan Allah razı olsun diyeceğiz. Ancak 5 yılda yapılan hiç bir şey yok ama yıkılıp yapılan birçok şey var. Otelin altındaki fırınımız bugünün parasıyla 5-6 milyon lira masraf edilip hizmet garajının; kirli, iş makinelerin, yağın pasın olduğu ortama taşındı. Bu para neden harcandı, fırın neden oraya götürüldü, tozun toprağın içinde neden ekmekler taşınıyor, biri bunun mantıklı açıklamasını yapsın bize. Bunda mantık bulamıyorum; benim aklıma da birilerinin cebine para girsin diye canları sıkıldıkça inşaat yapıyorlar diyorum. Girişimizde güzel bir otelimiz vardı; bakımevine çevrildi. O konuda Allah razı olsun. Orada Karabigalı çalışanlarımız var, Allah onlardan razı olsun. Ancak otel bakımevine çevrilirken çok büyük paralar harcandı, o paralarla başka bir yere bakımevi yapılabilirdi. Otelin içindeki odalar, klimalar kırılıp yok edildiğinde zaten bir bakım evi parası harcandı. Neden başka yere yeni bir bakımevi yapılmadı da oteli yıkıp yeniden yaptık. Ne vardı hem otelimiz hem bakımevimiz olsaydı.”

“KAPALI KAPILAR ARDINDA BELEDİYECİLİK YAPMAYACAĞIZ”

“Karabiga’nın girişine bakıyoruz; girişimiz şantiyeden farksız. Refüjdeki palmiye ağaçlarını söktüler. O palmiyelerden ne istediniz; üstüne siz de ekip Karabiga’ya bir şeyler katsaydınız. Neden eklemeyi düşünmüyorsunuz, neden paralarımız sürekli boş işlere harcanıyor? 1 Nisan’dan sonra göreve geldiğimizde; Karabiga’nın girişini tekrar beldemize yakışır, Karabiga’nın tarihi ve turizmle alakalı dokusunu ortaya çıkartacak şekilde yemyeşil ve hoş geldiniz tabelalarıyla yapacağız. Karabiga’yı inşallah bu yaz sezonuna yetiştireceğiz. Göreve geldikten sonra söz verdik; 3 ayda bir sizlere harcadığımız paralarla ilgili hesap vereceğiz. Haftada bir günde halk günü düzenleyeceğiz; halkımız bize gelecek derdini anlatacak, dertlerine çözüm bulacağız. Kapalı kapılar ardında belediyecilik yapmayacağız; her yaptığımız şeyin hesabını sizlere vereceğiz. Aklınızda hiçbir soru olmadan Karabiga Belediyenin planını bütçesini bileceksiniz.”

“KİMSEYİ İŞİNDEN ETMEYECEĞİZ”

“Karabiga belediyemizin çalışanları sakın akıllarına kötü şeyler getirmesinler. Geçen yapılanı yapmayacağız; göreve geldiğimiz gibi çalışanlarımızla bir araya gelip; yol haritamızı çizeceğiz, en kısa zamanda Karabiga’da nasıl düzenli hizmet verebiliriz onun hesabını yapacağız. Kimseyi işinden, yerinden etmeyeceğiz.”

“TOKİ BAŞVURULARINI KAĞIT ÜSTÜNDE BELEDİYE ALIYOR. BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ”

“Göreve geldiğimizde sosyal konut yapacağız; ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlarımız bu sosyal konutlara sahip olacaklar dedik. Seçime 10 gün kala TOKİ belediyede üzerinden aldığı başvuru var mı? Yalan atıyorlar ama bu yalanlara artık inanmayacağız, bize atılan yalanların hesabını 31 Mart günü sandıkta hesabını soracağız. Karabigalılar kandırılacak insanlar değildir. Karabigalıyız, burada iyi yaşamayı hak ediyoruz, tecrübe ile bilgiyle yönetilmek istiyoruz. Bunu sağlamak için ekibimizle yola çıktık. Bunun için de sizlerin gözleri önünde Halkçı Belediyecilik sözleşmemizi imzaladık. Karabigalıya yalan değil hizmetimizi sevgimizi yansıtacağız.”

“İMAR SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

“Zeytinlik ve Tepe mahallerimizin sorunlarını biliyoruz, orada evinizi yıksanız yenisini yapamıyorsunuz. Şu anki planlarda siz yıkılan evinizin yerine yenisi yapamıyorsunuz. Ya komşunuzdan pay almanız gerekiyor ya da anlaşmanız gerekiyor. Öyle imar planlarıyla kendilerine çevirdiler ki bu projeleri, halkımızı mağdur ettiler. Şehir Planlamacıları ile görüştük, anlaştık. Göreve geldiğimiz gibi halkımızın mağduriyetlerini gidereceğiz; istediğiniz şekilde kendi yerinize kendi evlerinizi yapabileceksiniz.”

“KARABİGALILARIN HAKKINI SAVUNMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

“Kimsenin adamı değil; işimizin adamı olacağız demiştik. Karabigalıların adamı olacağız. Karabigalıların haklarını savunmak ve korumak için yola çıktık. Burada doğdum, büyüdüm inşallah burada öleceğim. 31 Marttan sonra Semih kırbaç Zamanı değil; Karabigalıların zamanı olacak. Çok güzel projelerimiz var; beni arayabilirsiniz neyi nasıl yapacağımızı sizlere anlatalım. Sanayi sitesi, sosyal konutlar projelerimiz var. Karabiga da herkes zenginleşecek, Karabigalıları zengin yapmak için yola çıktık. Maddi ve manevi olarak bizim dönemimizde Karabigalılar zenginleşecek. Kadınlarımız ve gençlerimizi istihdam edecek projelerimiz var. Balıkçılarımızın sorunlarını biliyoruz. Karabiga’nın Jumbo Karidesi’ni dünya tanıyacak. Karabiga’ya cam seralar yapılsın istiyoruz; halkımızı zenginleştirmek her eve iki-üç maaş girsin istiyoruz. Buradan İstanbul’a ulaşım sağlamak için özel bir projemiz var. Meclis üyelerimiz hepsi birbirinden değerli tertemiz insanlardır; tek amacımız sizlere hizmet etmektir. Sizlerin desteğini, oylarını bekliyoruz. 31 Mart günü sandıkta oylarınızı Semih kırbaç’a verin, meclis üyelerimize destek olsun Karabiga Zamanı başlasın.”

 


Kaynak: Haber Merkezi