Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga’da ve köylerinde görev yapan muhtarlarla toplantıda buluştu.
Toplantıya ilçedeki kurum müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Turan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Son sözü baştan söyleyeyim. Eğer 5 senenin bitiminde muhtarlığınızın bitiminde köyünüzde bir tane adam aç kalmış ve yatağına öyle girmişse bir hasta doktora gitme imkanı bulamayıp gitmemişse, bir engellinin araç talebi engelli aracı talebi benzer sıkıntısı çözülmemişse benim ve sizin vebaliniz.” diye belirtti.
Köşklübağ Düğün Salonunda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’na Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı, Biga Kaymakam Vekili Tahir Şahin, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümmüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, Biga’daki kurum müdürleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
MUHTARLARIN DERDİ BİZİM DERDİMİZDİR
Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bir derdimiz var. İstiyoruz ki, muhtarlarımızla STK'larımızla şu önümüzdeki dört yılın beş yılın planlamasının yapalım. Herkes işine baksın. Polemikten, kavgadan, gerginlikten uzak bir iş yapan, üreten insanlar olmak istiyoruz. Beğenirsiniz, Beğenmezsiniz Sayın Erdoğan dört yıl bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Bizler 4 sene bu ülkenin vekiliyiz, Grup başkanvekiliyiz. Muhtarlar teşriflerini bitirdi, belediyeler bitirdi. Yani önümüzde 4 sene tertemiz bir dönem var. Bu toplantıyı biz parti binasında yapabilirdik, muhtarlar derneğimiz de yapabilirdik. Hayır arkadaş il Müdürü burada, İlçe Müdürü burada, muhtarı burada, STK’sı burada, belediyesi burada bizler buradayız. Herkes söyleyeceğini söylesin. Herkes talebini iletisin. Bizler bugün konuşmaya değil dinlemeye geldik. Bakın şu gelinen süre içerisinde Çanakkale’mizde hamdolsun her köyümüze şeref ve onurla gidiyoruz. Eksiğimiz var mı tabii ki var ama kıyas yaptığımızda birkaç sene önceye göre çok büyük bir mesafe aldığımızı çok büyük bir gururla görüyorum. Biz muhtarlarımızın seçimden sonra bir araya gelmesini önemsedik. Çünkü muhtarın ne olduğunu bilen insanlarız. Demokrasi bizim en özel biriminde kılcal damarlar görevinde bir anlam katan seçilmiş kıdemli kişilerdir. Muhtarların derdi bizim derdimizdir dedik. Eski muhtarlar bilir bu toplantılardan çıkan talepler doğrultusunda Ankara'ya bunları götürdük, muhtarların özgürlük hakları, maaşları, sigortaları, silah talepleri hepsini yoluna koyduk. En son İçişleri Bakanlığı'ndan muhtarlar Genel Müdürlüğü olmak üzere kıymetli birimler kurdurduk. Nereden çıktı bunlar… Siz söylediniz talep ettiğiniz başka iller söyledi, talep ettik. Bir araya geldik ve hamdolsun çok büyük mesafe aldık.” İfadelerini kullandı.
MUHTARI ÜZEN BÜLENT TURAN'I DA ÜZER
Turan, “5 sene önce 10 sene önce 15 sene önce muhtarların şartları imkanları duruşları çok daha kıymetli hale geldi. Daha önemlisi ne! Biz muhtarın seçilerek gelmiş olmasından kaynaklı kendi çevresindeki yarışlarından karşılıklarından kaynaklı kıymetini iyi bilen insanlarız. Ne diyor Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarı üzen beni üzer diyor. Ben de diyorum ki ey il müdürlerimiz, ey bürokratlarımız, ey teşkilatlarımız muhtarı üzen Bülent Turan'ı da üzer, bizi üzmeyeceksiniz. 5 seneyi beraber planlayacağız çalışacağız. Allah ömür versin, imkan versin. Türkiye'nin istikrarlı büyümesi devam etsin her alanda Çanakkale’mizin de Biga’mızın da ayağa kalktığını hep beraber şahitlik edelim. Çünkü bizi Çanakkale hiç
eksik bırakmadı. Bakın Biga'nın 3 tane kıymetli Belediye Başkanı, belediyeleri ile beraber partimize emanet etti. Çok kıymetli bir iş. Aynı şekilde Çanakkale’nin toplamında %42 oy aldık. Bu çok kıymetli bir değer. Daha çok çalışmayı gerektirir bize, daha çok üretme, daha çok halkla beraber olma görevi verir. O yüzden bu 42'nin ağırlığını bileceğiz, omuzlarımızdaki yükü bileceğiz ve daha çok çalışmaya gayret edeceğiz. Meclis bitti hiç ara vermeden buralara geldik. Bizim de ailemiz var, bizim de bekleyen arkadaşlarımız var, tatilimiz var ama önce işimizi yapacağız. Ankara bitti. Çanakkale’nin tüm ilçelerini gezeceğiz, muhtarlarını, bürokratlarını dinleyeceğiz ve hep beraber çalışmaya gayret edeceğiz. Çünkü elimize ulaştığı yer var, ulaşmadığı yer var.” Şeklinde konuştu.
MUHTARLARIMIZ KÖYÜ'NÜN GARİBANIN AMELELİK YAPSIN
Turan, “Muhtarlarımız buradayken şunu söylemek istiyorum. Yoldur, taştır, asfalttır hepsini anlatacağım konuşuruz ama son sözü baştan söyleyeyim. Eğer 5 senenin bitiminde muhtarlığınızın bitiminde köyünüzde bir tane adam aç kalmış ve yatağına öyle girmişse bir hasta doktora gitme imkanı bulamayıp gitmemişse, bir engellinin araç talebi engelli aracı talebi benzer sıkıntısı çözülmemişse benden ve sizin vebaliniz. Taşlar, asfaltlar hepsi yapılır. Ama ne olur köyünüzde mahallenizde dediğim gibi hastası, engellisi, derdi olanın o sizi bulmasın siz onu bulun. Söyleyin bize kaymakam desin ki engelli aracı yok, öyle mi o zaman bize söyleyin. Doktora gidecek yol parası yok, bulamayacak öyle mi o zaman bize söyleyin. Bir daha diyorum köylerde kim ne yaşıyor hangi yaşlının nasıl derdi var ölüpte 3 gün 5 gün kokudan oldu diyen insanlar var bu ülkede. Bunları istemiyoruz. Muhtarlarımız Köyü'nün garibanın amelelik yapsın. Bir daha diyorum 650 köy var ne valimiz, ne biz bu köylere gitme ziyaret etme imkanımız olmaz. Gideceğimiz 20 tane köy 30 tane köydür. Aman siz köyde bizim milletvekilimizsiniz. Onlar sizi bulmadan siz onları bulun mutlaka. Altını çiziyorum asfalta altın dök, taşı gümüş döşe ama o köyde bir tane adam hastaneye gidememişse, biz duymamışsak, engellinin talebini karşılayamamışsak, gariban ekmek bulup uyuyamamışsa hiçbirinin kıymeti yok o yüzden ilk görevimiz istirham ediyorum muhtarlarımızdan köyün evin çatısı akıyorsa, halısı yoksa dertlisi varsa ne olur kaymakam bey burada biz buradayız teşkilatımız burada bunları paylaşın eğer Allah bu ülkenin birliğini beraberliğini kollar korursa devletimize zeval vermezse diğer tüm altyapılar zaten oluyor olacak.” Dedi.
TÜRKİYE'DE BİR ZİHİN DEĞİŞİKLİĞİ OLDU
Çanakkale’nin toplamda 1 milyon metrekare taş ihtiyacı olduğunu belirten Turan, “700 bini bitti biliyor musunuz ve bunu 700 bin metrekarenin de 300 bin metre karesini bir yılda döşedik. Özel İdare bir kampanya başlattı. Tüm imkanlarımızı verdik. Kaymakamlık, Genel Müdürlük hepimiz saldırdık. 2018 eski muhtarlar bilir bir yıl içerisinde 300 bin metrekareden fazla taş döşendi bu köylerimizde. 450 kilometre asfalt yapıldı bir yıl içerisinde. Şimdi bireysel olarak diyebilirsiniz, benim köyümün taşı yok. 650 köy var ve ben size diyorum ki toplam ihtiyaç 1 milyondu, 700’ü bitti 300’ü bir yılda yapıldı. Bunlar çok kıymetli işler. Eğer valimiz önde olmasa özel idare saldırmasa biz gayret bulmasak olur muydu. Halkımızın ne talebi varsa yerine getirmeye çalışacağız. Bakın etrafınıza değişmeyen okul kalmadı neredeyse yenilendi hepsi. Hastanelere bakın. Çanakkale'de 2 tane süper hastane, Lapseki bitti, Biga bitti, Çan yarım şu an devam ediyor, Yenice bitti, Ayvacık Ezine hepsini bir yılda böldük. Ama Çanakkale'deki toplantıda bir muhtarımız kalktı dedi ki Hastaneye gittim çok hastayım telefonla oynayan sekreterimiz bana bakıp da yardımcı olmadı bile dedi. Onu burda atmazsak vebali senin dedik. Kamu hakkını kullanan kim varsa istila eden haddini bildireceğiz arkadaş kim olursa olsun. Sen hastane yapacaksın, Doktor bulacaksın, adam hasta yanına gelecek hanımefendi beyefendi telefonla oynamaktan hastaya tebessüm etmeyecek bu olmaz. Bu devlet bizim Devletimiz, aksayan yanlış yapan kim varsa muhatabına söyleyeyim şu adama gittim bana şu cevabı verdi randevu vermedi kapıdan döndüm bunları yapın. Biz önceden valilerimizi sadece törenlerde bilirdik. Tören Valisi el sallayan giyinen dolaşan Vali bilirdik. Şimdi valimizle köy köy geziyoruz, kasaba kasaba geziyoruz. Bunlar kıymetli işler. Türkiye'de bir zihin değişikliği oldu devlete lazım olan millet değil millete lazım olan devlet haline geldik. Millet varsa biz varız millet varsa valisi var, kaymakamı var milletvekili var. Yoksa ben artistim tepeden bakarım, ben bayramlarda dolaşırım görevim bu derseniz böyle bir devlet yok. Biz milleti ile beraber yürüyen Kaymakamıyla valisi ile il müdürü ile beraber yol yürüyen vekil olmak zorundayız. Bunları yaparken de bunlara en çok siz şahitsiniz. Ayrımcılık yapmıyoruz.” Dedi.
PARTİ GÖZETMEDEN OMUZ VERMEK BİZİM GÖREVİMİZ
Turan, “Çanakkale CHP belediye başkanına kızıyoruz yaptıklarına HDP meselesi, pilav meselesi en son hgbt meselesi hepsine kızıyoruz ama buna rağmen bize geldiğinde hayır demedik. Taleplerini aldık. Geçen hafta ziyaret ettim. Çanakkale için bunu yaptım. O şahıs için değil, Çanakkale’nin su ihtiyacı çözülünce sudan AK Partili içecek CHP'li içecek diye bir ihtimal var mı? Yol yapılınca o partili bu partili var mı? Çanakkale’nin ihtiyacı ne ise parti gözetmeden omuz vermek bizim görevimiz. Köylere yol yaparken taş yaparken hepsine birlikte yaklaşacağız. Biz Türkiye’nin 82 milyonluk kardeşini isteyen bir anlayışız. Türkiye’nin geleceğinde Cumhur ittifakı ile beraber yol alırken hata yapmadan, ayrıştırmadan, kavga etmeden iş yapmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.
Milletvekili Bülent Turan’ın konuşmalarının ardından ise sözü Çanakkale Valisi Orhan Tavlı aldı. Tavlı, “2017 yılında 1915 Çanakkale köprüsünün temeli Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlar Kurulumuzun üyeleri ve Çanakkale milletvekillerimiz başta olmak üzere yaklaşık 40 bin Çanakkaleli vatandaşımızla birlikte temelini attık. Biga Organize Sanayi Bölgesi yine 2017 programına girdi. Hem 1915 Çanakkale Köprüsü hem Gıda Organize Sanayi Bölgemiz çok hızlı bir şekilde hızlı başladı ve hızlı devam ediyor. En kısa zamanda da vatandaşımızın hizmetine sunulacak. Sayın Milletvekilimiz ilimizde Biga’mızda yapılan hizmetlerle ilgili alt yapıda olsun, üst yapıda olsun yapılan hizmetlerle bitmiş olan, devam eden, proje aşamasında olan hizmetlerle ilgili bilgi verildi.” dedi
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı konuşmasına şu şekilde devam etti:
ÇANAKKALE DEYİNCE NE ANLIYORUZ
Çanakkale anlamlı bir şehir. Çanakkale Şanlı Ecdadımızın bizlere Vatan yaptığı dünyanın gözbebeği bir şehir. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ederken. Ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Biz Çanakkale deyince Bigasıyla, Çanıyla, Yenicesiyle, Gelibolu’yla, Eceabatla, Gökçeada’yla, Bozcaada’yla, Ayvacık, Ezine, Bayramiç bunların hepsini birlikte Lapseki Çanakkale merkez içi olmak üzere Çanakkale deyince bütün ilçelerimiz ile birlikte bir anlam ifade ediyor.
ÇANAKKALE İLİMİZ YAŞANABİLİR İLLERİ ZİRVESİNDE
Özellikle 2016-2017-2018 yıllarında eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, güvenlikte, istihdamda, tarımda, turizmde ve bütün sektörlerde yapılan çalışmalarla yaşanabilir illerin zirvesine çıktık. Yapılan bu yatırımlarda Çanakkale’mizi yaşanabilir illerin zirvesine taşıyan yatırımlara imza atan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımıza, Çanakkale Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu yatırımlar muhtarlarımızla birlikte çok kısa zamanda hayata geçti.
2018 Troya Yılı
2018 Troya yılı deyince kültür, turizm, sanat, Troya Müzesi aklımıza geliyor. Biz milletvekillerimizle Troya yılı ile ilgili çalışmayı başlatma karar verdiğimizde şunu düşündük. Yapılacak bu yıl çalışmalarında sadece turizmde değil, eğitimde, sağlıkta, altyapıda hangi alan aklınıza gelirse gelsin o alanlarda amacımız hem Troya Müzesi'ni insanlarımızın hizmetine sunmaktı hem de tüm bu alanlarda Çanakkale’mize kaynak çekmek üzere mücadele verdik. Çanakkale Ezine Gıda Sanayi Organize Bölgesi 1500 dönüm alan, çevreye duyarlı bir proje, 90 bin tarımla, gıdayla ilgili sanayi işletmesi faaliyet gösterecek. Burada 2017 programına girildi. 4 aylık bir çalışmada 2018'de kamulaştırması bitti. 2019 yılında da altyapı ihalesi yapıldı. Hızla devam ediyor. Yatırımlar vatandaşımızın, insanımızın konforu içindir. Yaptığımız işlerden dolayı tarihi, kültürü, çevreyi koruma konusunda azami hassasiyet gösteriyoruz. 1915 Çanakkale köprümüz en kısa yerde yapılsaydı maliyeti belki 5 milyardı ama çevreye, tarihe, kültüre duyarlılık nedeniyle en uzun noktada yapılıyor. 1915 Çanakkale Köprüsü bir ulaşım değildir. Tarım, turizm, istihdam, ekonomi, eğitim, sağlık her şey demektir. 18 Mart 2022'de 1915 Çanakkale Köprüsü bittiğinde Çanakkale bütün ilçeleri ile birlikte dünya çapında bir il olacak.
VAKİT NAKİTTİR
Bizler bu çalışmaları milletvekillerimizin desteği ile üretirken vakit nakittir diyoruz. Hız çok önemli. 2018 Troya yılı dedik. Bütün yatırımlara hız verildi. 2018'de az maliyetle çok iş yaptık. Troya Müzesi denildiği zaman dünya çapında bir müze. Yılda 650 bin ziyaretçi geliyor. Bunun 90 bini yabancı. Hedefimiz 1 milyona, 2 milyona doğru gitmek. Bir tarafta tarım, turizm, sanayi… Yaşanabilir illerin zirvesine çıkmak demek, milli gelirde ilimizin milli gelir oranı yüksek, istihdamı yüksek. Biga’mızda sanayi işletmeleri var. Allah hepsinden razı olsun. İÇDAŞ, AKÇANSA, Kale Grubu, DOĞTAŞ ilimizde sadece istihdama katkıda bulunmuyorlar, bizim sosyal sorumluluk projesi dediklerimize de destek oluyorlar.
BİGA'NIN FAKÜLTESİNİ ÜNİVERSİTE OLMA YOLUNDA DESTEKLİYORUZ
Çanakkale'ye bir değil, iki değil, üç değil, dört üniversite yakışır. Göreceksiniz 1915 Çanakkale Köprüsünün bitimi ile birlikte burada 3-4-5 üniversite konuşulacak. Üniversite demek, “bacasız fabrika” demek. Bu konunun altyapı çalışmaları hep birlikte yapılmakta. Daha güzel bir Biga, daha güzel bir Çanakkale, daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmak dileğiyle.
Yasemin Özdeş

Kaynak: Biganın Sesi