Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan’a tepkiler çığ gibi büyüyor. İmam Mustafa Demirkan hakkında Ayasofya Camii’nde yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve manevi şahsiyetine hakaret ettiği gerekçesiyle Biga Atatürkçü Düşünce Derneği bir araya gelerek Biga Adliyesine suç duyurunda bulundu.
 
Biga Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hasan KIRIM, “İmam Mustafa Demirkan'ın GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E yaptığı hakaret içeren konuşmasından dolayı  BİGA ADALET SARAYI'NA dosyayı teslim ettik. Ne olursa olsun biz bu ülkeyi sonuna kadar müdafaa edeceğiz. Bu ülke hepimizin ortak değeridir, Atatürk hepimizin atası, bu ülkenin kurucusu. Onun savunucusu, dünyaya meydan okuyarak silah arkadaşlarıyla birlikte aldığı bu ülkeyi sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar savunacağız. ” şeklinde konuştu.
 
Kırım’ın açıklamaları sonrası Başkan yardımcısı Cahit Kurtuldu ve Mustafa Gündoğan suç duyurusu dilekçelerini Av.Ergün Tulnay’ın katkısıyla Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiler.
 
MEHMET ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi