Kent Konseyi Bünyesinde ilk kez görev alan Spor Meclisi başarılı iki yılın ardından Kent Konseyi yasaları gereği yeniden genel kurul seçimine giderek bünyesine kattığı yeni yönetim kurulu üyeleri ile daha da güçlendi. Her biri kendi branşında uzman olan yönetim Kurulu Üyeleri Çanakkale Sporunun derdine çare arayacak. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Genel Kurulun ardından yeniden Başkanlığa seçilen Fadıl Kurt yeni yönetim kurulunu düzenlediği basın toplantısı tanıttı. Toplantıda Konuşan Başkan Fadıl Kurt  "Yeni gelen Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Hepsi kendi dallarında ayrı ayrı birer değer. Çanakkale sporunun sorunlarını çözüm üretmede bu arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Zaten biz Kent Konseyi Spor Meclisi olarak bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık. Biz ilk yönetim kuruluyduk başta acemiliklerimiz oldu ama iki yılda önemli tecrübeler edindik. Yeni yürütme kurulumuz ile 2017-2018 yılında önemli işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.
Belediyeden Gelen Desteği Spor Meclisi Dağıtacak
Basın Toplantısında yakında Çanakkale Belediyesi ile imzalanacak olan protokol müjdesi vererek Protokol  hakkında bilgiler de veren Kent Konseyi Spor Meclisi Başkanı Fadıl Kurt bu protokol ile Belediyenin Sportif destek vereceği Kulüplerin Spor Meclisi tarafından oluşturulan komisyon tarafından belirlenen Kulüplere dağıtılacağını söyledi. Kurt "Çanakkale spor Kulüpleri sorunları ile ilgili Çanakkale Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde belli bir aşamaya gelindi ve önümüzdeki günlerde bir protokol imzalayacağız. Bu protokole göre bundan sonra Çanakkale Belediyesi kulüplere yapacağı sportif yardımları Çanakkale Kent Konseyi Spor Meclisi üzerinden gerçekleştirecek. Belediyeden gelen bu sportif yardımı Spor Meclisi içerisinde oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek. Komisyon alacağı kararla derneklere bu yardımların nasıl gerçekleştirileceğine karar verecek. Spor Meclisinin belli kriterleri var ve bu kriterleri uygulayan her Spor Kulübüne biz desteklerimizi yapacağız. Buradaki asıl amacımız Spor Kulüplerini aktif hale getirmektir. Bazı kulüpler sadece kağıt üstünde var bazıları da sahada aktif olarak çalışıyor.  Spor Kulüplerinin fazla olması nedeni ile aktif spor yapan kulüpler gerektiği desteği alamıyor.  Biz de bunları yönetim kurulu olarak Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile görüşmüştük. Onlar da yapılan çalışmalar sonucunda yapılacak protokol müjdesini verdiler.  Çanakkale Sporunu yükseğe taşımak ve sporu spor gibi yapan spor kulüplerin desteklenmesi için Spor Meclisi elinden gelen tüm gayreti gösterecek" dedi.
Spor Meclisinde Yapılan Genel Kurulun ardından Başkan yeniden Fadıl Kurt olurken Başkan yardımcılığına bu dönem Gülcan Çelik getirildi. Tandoğu Yazıcı Tayfun Süğütçü Aytekin Er Hasan Altunışık Hanife Levent Mehmet Günaydın ve Ümit Özyayla ise diğer yönetim kurulu üyesi olarak seçildiler. 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi