Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Biga İlçe Teşkilatı Başkanı Osman Öztürk, 23. dönem CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, İl genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı.
 
Toplantı Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek burada yaptığı konuşmasında: " Bugünkü programımız kapsamında il ve ölçe örgütümüz ile birlikte sanayicilerimizi, esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Güzel ve yoğun bir çalışma süreci geçiriyoruz" dedi. Altı parti ile birlikte 28 Şubat 2022 tarihinde açıklamış oldukları güçlendirilmiş parlamenter sistem raporu hakkında da bilgiler veren Erkek, iktidara geldiklerinde Türkiye’nin güven veren ve yatırım çeken bir ülke olacağını dile getirdi. Erkek şunları kaydetti: "siyasi ve ekonomik krizlerden birini yaşıyoruz. Bunun sorumlusu da tabi ki yönetenler. Son 20 yıldır tek başına yöneten iktidar. 16 Nisan 2017 tarihinde referandum ile birlikte olağan üstü hal döneminde ülkemiz tek adam sistemine geçirildi.Bugün demokratik hukuk devleti temelinden zedelendi. Egemenlik şahsileşti. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir şahıs devletine dönüştürülmek isteniyor. Sistemde yaşadığımız partili Cumhurbaşkanı ülkenin sorunlarını daha da derinleştiriyor. Cumhurbaşkanı devleti milleti temsil eden, devletin sigortası olması gerekirken her geçen gün sorunlarımız ağırlaşıyor. Ülkemiz bu sistemle devam edemez. Sistemsizlikle kural tanımazlıkla 84 milyon freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyor. Buna bir dur dememiz lazım. Tablo çok ağır. Toplum derin bir yoksullukla karşı karşıya. Bugün Türkiye'nin verdiği mücadele o klasik anlamdaki sağ sol mücadelesi değil. Demokrasi mücadelesi. Çünkü Türkiye demokrasisini kaybetti. Önümüzdeki seçim siyasi partilerinde üzerinde bir ittifaklar seçimi olacak. Cumhur ittifakı mı? millet ittifakı mı? ve biz inanıyoruz ki millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye rahat bir nefes alacak. Biz de ittifaklarımızı güçlendirerek yola devam ediyoruz. Ülkemizin sağlıklı güven veren yeni bir sisteme ihtiyacı var. Yeni bir siyaset kültürüne ihtiyacı var. Yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Türkiye'nin kaynakları var. Yöneten iktidarların tercihi çok önemli bu kaynağın kullanımında. Türkiye için bir yeni bir sistem öneriyoruz. Güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi. İlk seçimde iktidar olacağız. Yeni Cumhurbaşkanı yeni meclis sivil toplumla beraber, üniversitelerle beraber toplumsal uzlaşmayla yeni bir anayasa değişikliğini milletimizin onayına sunacağız" dedi.
 
“İLÇEMİZE VE PARTİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ”
 
CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk ise, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlçe Başkanlığı olarak parti tüzüğümüz ve ilgili yönetmeliğe uygun bir şekilde İlçe Danışma toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantımızın gerçekleştirilmesinde katkı sunan, katılan herkese teşekkür ediyor, ilçemize ve partimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.
 
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi