Kırsaldaki yaşantımın sene-i devriyesinde Toprak Çekti yazı dizisinin ilk yazısını domates tarlasında yazıyor ; herkese, artık kapanmak üzere olan kış hazırlıkları sezonunda başarılar diliyorum.

Kırsaldaki yaşantımın sene-i devriyesinde Toprak Çekti yazı dizisinin ilk yazısını domates tarlasında yazıyor ; herkese, artık kapanmak üzere olan kış hazırlıkları sezonunda başarılar diliyorum. 
Toprak çekti ve geldik. 
Bu yazılarla köye dönüşün zorunluluğundan mı söz edeceğim? 
Tam olarak değil. 
Çiftçinin zorluklarından mı yakınacağım? 
Bana gelene kadar ne kıdemli çiftçiler var, ben ancak onları dinlerim. 
Köye yerleşmek isteyenlere tüyolar mı vereceğim?
Yok efendim, ne haddime! 
Temiz hava ,mis gibi çayırlar…?
Kısmen, bazen.
Aslına bakarsak hepsinden biraz, köy hayatımı sunacağım.
 Saksıda soğan,sarımsak,domates maydanoz yetiştirmekten ibaret olan toprak deneyimlerime yeni tohumlar eklemek istedim. “Köyde yaşamak, saksıda çiçek yetiştirmeye benzemez .” diyenlere tatlı bir şekilde gülümseyip gerçekten benzemiyor mu görmek istedim. Her yaz tarlaların önünden geçerken durup fotoğraf çektiğim ayçiçeklerinin yapraklarını açışını merak ettim. 

Kuzu doğumu gördüm kaç kez. Sessiz, sakin, aklı fikri yok, sürünün peşine takılınca kopuk uçurtma giden koyunların doğum sancısı gelince nasıl yemek yemeğe çayıra gitmediğini, giderse yoldan dönüp sürüyü de peşine taktığını gördüm. Eşelene eşelene kendine doğum yeri yapıp, içe içe sancılanarak doğum yapışını ve benzer sesler çıkardığını düşünsem de onun nokta atışla kendi yavrusuna seslenişini izledim. 
Evet, bu ışıltılı hayatı ben seçtim. 
Köy yaşantımda yapmak istediklerim kendi domatesimi, biberimi yetiştirmekten çok daha fazlası. 
Velhasıl yaşantıma ortak olmanız için başlıyorum yazılarıma.  Seven köyüne dönsün. Sevmeyen işine gitsin. Ne köyden ne şehirden geçerim diyen bir ayağını orda bir ayağını burada tutsun. Hiç imkanı olmayan haftada, iki haftada bir şöyle bir doğaya çıksın. Gerçekten iyi gelecek. 
Konu olarak ,yeni haftaya başlangıç da diyebiliriz, biten haftanın Z raporu da diyebiliriz. 
Ben Gülhan ONAY. Toprak Çekti dizisinin ilk başlığını yazının sonuna atıyorum;
YILDÖNÜMÜ