Kokluyor onu. Kafasıyla vuruyor. Vurmasına engel olmak için müdahale ediyorum.Senin o da, diyorum. Hiç anlamıyor. Vurmaları sertleşmeye başladı. Go’ya seslendim. “Gel bak buna kuzuya vuruyor.”

 HEVES
(…Diğer yavru geliyor.)
 Kokluyor onu. Kafasıyla vuruyor. Vurmasına engel olmak için müdahale ediyorum.Senin o da, diyorum. Hiç anlamıyor. Vurmaları sertleşmeye başladı. Go’ya seslendim. “Gel bak buna kuzuya vuruyor.”
Geldi. Yavruyu alıp annenin rahmine, henüz kurumamış olan kanına, sürdü. Annenin kokusu bulaşsın, böylece yavruyu alsın. Sürdü ,anneye koklattı. Anne yine vurdu. Üçünü orada bırakıp diğer tarafa geçti. Doğum yaptığı yerde anneden düşen parçayı buldu. Onu getirip kuzunun üstüne sardı. Koku iyice yapışsın diye. Yine vurdu.
Olmayacak.
Hemen anne sütünü içmesi lazım. Sağmaya karar verdi .Sağıp biberonla verecek. Anne rahat durmuyor. Sabahtan beri olanlarla yeterince gerildi. Elletmiyor memelerini. Duvara sıkıştırdı. Ben de kafasının olduğu yere geçtim. İkimiz birden sımsıkı tutmaya çalışıyoruz. Ama anne ağır. Ve ben alışık değilim. Hayvanın canı acır diye tedirgin oluyorum. O benim nezaketimin farkında değil. İri cüssesiyle beni ittirmeye çalışıyor.  Zar zor sağdı yarım biberondan fazla. Kuzuyu kucağına alıp içirdi. Oh ! Nasıl da acıkmış evlat. Tüm biberonu bitirdi.
Bitirdi. Ama yetmez. Kuzular bebekler gibi. Acıktıkça anasını bulup emecek. Emip uyuyacak. Biz sürekli besleyemeyiz. Onun annesiyle kalması gerek.
Ondan bir gün önce doğum yapan başka bir koyun var; YEDİ NUMARAve ON BİR NUMARA. ON ÜÇ ü getirdiğimizde paletle kapattığımız arayı açıp yavruyu diğer annenin ve onun kuzularının yanına geçirdik. Yapmak istediğimiz şuydu : Annen seni almıyor ama sana başka anne bulduk! İkizlerin anası YEDİ NUMARA ,üçüzlerin anası ON BİR numara ve onların kuzularıyla yan yana tuttuk. Analar yavrularına seslenmek için her zamanki melemenin dışında sanki ağzı açmadan homurdanır gibi garip sesler çıkarır. Kuzu meler. Anne homurdanır. Birbirlerini bulurlar. YEDİnin yavruları meledi, anne homurdandı ;toplandılar. Üçüzler meledi , ON BİR NUMARA homurdandı ; toplandılar. Garibim yine tek başına kaldı. Dönüyor meliyor. YEDİye gidiyor. ONBİRe gidiyor. Kendi yerini bulamıyor. 
(devamı yarın…)