HEVES (…Sevbeni! Sevbeni! Sevbeni! Sevbeni! Sevbeni ,diyor her hareketiyle.)

HEVES
(…Sevbeni! Sevbeni! Sevbeni! Sevbeni! Sevbeni ,diyor her hareketiyle.)
O günlerde DÖRT NUMARA doğum yaptı. Tek. Tek kuzuya iki memenin sütü çok gelir. Öyle hepsini içirmezler size küçük hanım. DÖRTten bir biberon sağıp bızdığa içirdi Go. Anne sütüne hasret ya yuttu hemen. Yine sevdirmelere, sürünmelere devam. Kafasını severken “ Kız amma hevesliymişsin sen de yaşamaya,aferin sana güzel kızım !” dedim.
 “HEVES olsun adı” dedi Go. Tabi yaa! Nasıl aklıma gelmedi benim. Ben hevesi çok severim.
Rahmetli dedemin ilkokulda ezberlediği bir şiir var. “HEVES”  Bir gün kendiğilinden okudu. Hala ezberinde olmasına çok şaşırıp daha sonra telefonumu ayarlayıp yeniden okumasını istemiştim. O şiirini okurken videoya çektim. Bir de Atatürk’ü yakından gördüğünü anlatmıştı. Onu da yeniden anlattırdım. Videoyu defalarca izledim. Herkese izlettim. İzlerken durdurup not aldım şiiri. Okudukça daha da sevdim. Duysanız siz de seversiniz. J
            Heves
Her sabah erken,
Kuşlar öterken,
Dua ederdim
“Yarabbi” derdim.
Mektebin yolu,
Taşlarla dolu.
Biraz da yokuş,
Yap beni bir kuş.
Kanat açarak,
Pır pır uçarak
Çabuk gideyim
Çok gerideyim.
Sonra dedi babam bana,
Kanattır heves
Dünyada herkes
Heves ederse
Olur ne derse.
Ben de çalıştım.
Zora alıştım.
Derse çalışan
Zora alışan,
Dinlemez yokuş,
Kendisi bir kuş.
Yazarını bilmediğim, dedemin ilkokulda ezberlediği, 92 yaşında ezberinden bana okuduğu bu şiiri çok sevdim. Motivasyonumun düştüğü zamanlarda bu şiiri okudum. Heves çok sevdiğim bir kelime. Nasıl da bildi Go. Ne iyi düşündü.
Heves koyduk adını. Hevesin sağlığı yerinde. İki annenin ağız sütünü içti. Biz de besliyoruz. Sağlığı yerinde.
Ertesi gün İKİ NUMARA doğurdu. Anaç bir hayvan İKİ. Kuzusunu doğurdu. Yalayarak kuruttu. Emzirdi. “Hadi bir deneyelim” dedi Go. Heves’i müstakil dairesinden aldı. İKİnin yavrusuna sürdü. Sonra etenine sürdü. İyice buladı İKİNİN kanına Heves’i. Sonra anneye koklattı. Birkaç denemeden sonra İKİ Heves’i yalamaya başladı. Memesini verdi. Kabul etti İKİ. Emzirdi Heves’i. Allahım çok şükür. Artık kafamız daha rahat. Uyur uyanır gider doyurur karnını ‘YENİ ‘annesinde. Bıraktık  onları. Çok kısa bir süre sonra yine gidip baktık. İKİ diğer kuzusunu doğuruyor. İkiz oldu. Bir de Heves. İki doğumla üç kuzu anası oldu İKİ. Başardık. Senin de annen var artık Heves.
Her şey yolunda.
(devamı yarın…)