(…Her şey yolunda)

HEVES
(…Her şey yolunda)
Akşam koyunları kapatırken hepsini kontrol eder Go. Herkes iyi,Heves kötü.  Heves’in karnı inanılmaz şişmiş. Top gibi olmuş kuzu. Anne sütünü fazla kaçırmış. Hemen veteriner hekimi aradı. Gaz yapmış olabileceğini söyledi veteriner hekim. Onun tarif ettiği kadarıyla kuzuyu karnından iğneyle deldi.Deldi ki sıkışan gaz çıksın , kuzu rahatlasın. O işlemi yapıyor. Ben kameradan onları takip ediyorum. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. Sadece dua ediyorum. “Allahım o kuzu yaşasın. O yaşamayı hak ediyor. Lütfen yaşasın. Birkaç kez deldi kuzunun karnını. Başka iğneler yaptı, ağrı kesici , ateş düşürücü falan. Bekliyoruz. Kameradan izliyoruz durumunu. Yatıyor. Hareket edemeden yatıyor. Arada kıpırdanıyor “Oh” diyoruz. Sonra yine yatıyor. Go durumuna bakmak için sayaya gitti yine. Ayaklarını kaldırdı, bıraktı. İçim koptu o an. Öldü ,dedim.
Eve geldi Go. “Yaşıyor “dedi. “Oh” çektim yine. Yaşıyor, karnı biraz inmiş ,yumuşamış ama hala top gibi . O yüzden kaldıramıyor kendini.
Olsun. Yaşıyor ya, karnı inmeye başlamış ya düzelecek. Yaşayacak . Buna çok inandım. Çok istedim böyle olmasını. Oh deyip deyip rahatlattım kendimi. Kameradan bakıyoruz hareketi yok.
Ölmüş diyor GO. Hemen alıp bakıyorum, o sırada kafasını çeviriyor. “Hayır yaşıyor” diyorum sevinçle.
Sabah baktık , yatıyor. Yaşıyor. Ama kalkamıyor yine. O gün hep yattı. Akşama kadar yattı. Geceye kadar yattı. Gece uyandıkça kameradan izledik. Hep yattı. Sabaha açılmış olur inşallah diyerek biz de yattık.
Sabah yanına gittik.
Ölmüş.
Yaklaşık bir haftalık yaşantımız gözümden geçti hep. Sesini duyuşum. Kontes’in yanında görüşüm. Annesine sokuluşu. Annesinin onu almayışı. Fıttır fıttır kuzenleriyle oynayışı. Başka anne buluşumuz. Hepsi.
O da çok istedi yaşamayı; biz de çok istedik yaşamasını. Ama olmadı.  Annen olmayınca demek ki eksik kalıyorsun. Karnın doyuyor ama yeri dolmuyor.
 Heves’e çok üzüldük.