HAYVANLARLA TEMASIM ATEŞÖLÇER VESİLESİYLE OLDU

                                              
HAYVANLARLA TEMASIM ATEŞÖLÇER VESİLESİYLE OLDU
Bodoslama.
Bunlar hep  Gökhan’ın fikirleri. Gel bana yardım et,dedi ,gittim. Aşk da var tabi. Sorgulamadım. Ne bileyim ne yardımı yapılacak.
Hayatımda hiçbir hayvana dokunamadım. Dokunarak sevemedim. Kuşu ,civcivi bile.
Ya bak bir kerecik başını sev , bi’şey yapmaz.
Ya biliyorum bir şey yapmaz ama sevmiyorum. Tüylü derisi kayınca içim gıcıklanıyor dokunamıyorum.
Yıllarca kedi köpek tutup sevdirmeye çalışan insanlara bu iç gıcıklanmasının nasıl bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım. Soyut bir his. Anlamadılar.
Böyle bir geçmişim var hareket eden canlılarla.
Yirmi bir baş koyun , bir baş koçun olduğu koyun sayasına ilk girişim ateşölçer vesilesiyle  oldu. Koç Efe’de bir rahatsızlık vardı. Ateş kontrolü yapmamız gerekiyordu. Bu görev bana verilmişti nedense. Görev insanıyım. Deneyim fırsatlarını da kaçırmam. Koçun çenesinin altında bir boşluk var. Koyunda da var gerçi ya. Koçta olup koyunda olmasın mı? Çene bu neticede. Yazarken baktım da e bizde de var . Daha önce hiç çene altı boşluğu kontrol etmemişim demek ki . Neyse. O çene boşluğundan  tutarsan koç sakinleşir. Koyun da yine ona keza. İnsana denemeyin, o biraz öfkelendirebilir insanı.  Ben Efe’yi kafasından tutmaya çalıştım ama beceremedim. Ağır bir hayvandı Efe. Sarstı beni. Yer değiştirdik Gökhanla. Ben dereceyi aldım. Ateşini ölçmek için dereceyi soktum. Doğru yaptığımdan emin olamadım biraz daha ittim içeriye. İyice ölçsün diye bir süre tuttum.
Koyunlarda ateş ağızdan ölçülmüyor.
Hayır burnundan da değil. …