Beklediğimiz yağmurlar geldi şükür. Ben bahçeye ektiğim üç beş kök marulun, baklanın derdindeyim.

Beklediğimiz yağmurlar geldi şükür. Ben bahçeye ektiğim üç beş kök marulun , baklanın derdindeyim. Tarla sürecek , tohum ekecek , ektiği tohumdan mahsül umacak köy halkı için kim bilir sevindirici bir durum.
Traktörler vızır vızır işliyor; tarlaya-eve , tarlaya-eve…Bu süreci yollara dökülen çamur öbeklerini görünce anlıyoruz. Traktör tekerleklerine dolan çamurlar traktör asfalta çıkınca bırakıyor kendini. Araçların dikkat etmesi gereken bir durum. Maazallah kaydırır.
Yayalar farklı mı ? Değil.  Onlar da çamurlarını asfalta bırakır. Yürüyüşe çıktığımız her yağmur sonrasında ben de aynı şeyi yaptım. Ne mi?
Moonwalk.
Michael JACKSON ile tanıdığımız moonwalk dansı esasen yağmurdan sonra süzülen çamurların yoğurt gibi yaptığı yollarda yürüdükten sonra asfalta çıkıp ağırlaşan ayakkabıları sürte sürte çamurunu sıyırtma hareketidir. Bakın, araştırın.
Moonwalk ve rap rap adımlama. Bu ikisi kırsaldan çıkma değerlerdir. Tabii!
 Dört adım geriye Michael JACKSON gibi  moonwalk yürü, sonra moonwalk’un yana sıvazladığı çamuru asfalta düşürmek için.  öne doğru hızlıca 1-2-3-4-5678 şeklinde rap rap adımla.
Biiiir –ikiiiii-üüüçç-dööört adım geriye Moonwalk,
Öne doğru hızlıca 1-2-3-4-5678 Rap -Rap
 
Birkaç kez yaptıktan sonra hala parçalar varsa ya da bir parça ıslaklıkla daha iyi temizlemek istiyorsanız çimene geçip twist dansı yapabilirsiniz.
Not: Michael Jackson ile ilgili söylediklerim şakadır.
KÖY YOLUNDA MOONWALK ve RAP RAP YÜRÜYÜŞLER