Bu yıl sanki önceki yıllara göre daha mı çok düştük ritüellere ? Geçtiğimiz hafta sonu sosyal medyam adeta  çiçek açtı .Alev alev ateşler aldı yürüdü. Denizin dalgaları telefonumun ekranına çarptı çar

Bu yıl sanki önceki yıllara göre daha mı çok düştük ritüellere ?
Geçtiğimiz hafta sonu sosyal medyam adeta  çiçek açtı .Alev alev ateşler aldı yürüdü. Denizin dalgaları telefonumun ekranına çarptı çarptı geri gitti.
Hıdırellez karşılamalarından bahsediyorum evet.

İnanır mısınız Hıdırellez’e? Ben inanırım . Ama hep de kaçırırım. Sonra bakarım sağa sola. Vaaay be insanlar neler yapmış derim. Birkaç sefer yakaladığımı hatırlıyorum. Birinde İstanbul’dan dönüşte Tekirdağ sahilinde denk gelmiştik. Birinde Manisa dönüşü Ayvalık sahilde denk geldik. Bizim buralarda Kocabaş Çayına inilir. Birkaç kez de oraya gittim. Bir kez de ,pandemi dönemiydi o da, bahçede yapmıştım. Dileklerim oldu mu olmadı inan hiç hatırlamıyorum. Yazarken hatırladım şimdi. Evet biri oldu. Hem de hemen ertesi yıl.
                Bu yıl önceki yıllara göre daha çok düştük bu inançlara evet. Hıdırellez dualarına bakıyorum ruhum coşuyor okurken.
Evime , mutfağıma, gelirime İlyas peygamberin duası değsin, derken derin bir nefes alıp “Amiiin” diyoruz eminim birçok kişiyle aynı anda. Çünkü bu berekete hepimizin çok ihtiyacı var uzunca bir süredir.
Tıkanmış, yavaşlamış durmuş işlerime Hızır’ın eli değsin, derken gözlerimiz dolu dolu “Amin” diyoruz. Çünkü çalışarak , çabalayarak gelemediğimiz yerlere soyut bir dokunuşa ihtiyacımız var.
Bedenime, sağlığıma Hızır ve İlyas’ın buluşmalarının gücü aksın, derken bir önceki aminde dolan gözlerden akan damlalar eşliğinde “Amin” deyip gözyaşıyla senkron akan burnu siliyoruz. Çünkü az şey yaşamadık son birkaç yıl. Bedenimiz titredi, sağlığımız gitti. Toparlanmaya çok ihtiyacımız var. Yenilenmeye olan ihtiyacımız her zamankinden çok. 
Hayatıma neşe, huzur,mutluluk ve bereketin hayırlısı gelsin. Hepsine içten bir amin.
Tüm yurt bu coşkuyu yaşadı eminim. Hıdırellezi karşılamayı kaçırdın ,dileklerin seneye mi kalacak? Hayır. Sanmam. Tek bir güne sıkışıp kalmaz. Hem bence herkes aynı gün aynı anda benzer şeyleri yaptığı için Hızır ve İlyas’ın gözünden bazı şeyler  kaçabilir. Sen istemeye devam et.Çalışmaya devam et. Çamurdan dilekler çizmeye devam et. Evine çiçekler koymaya, papatya sularıyla yıkanmaya , gelip geçerken fesleğenlere dokunmaya devam et. Baharın tazeliği ruhuna dolsun. Erken uyanmaya, uyanınca pencerelerini açmaya devam et. Bakliyat kaplarını hiçbir zaman sıkı sıkı kapatma, evine gelenin gidenin olsun; aç,pişir,birlikte ye ,paylaş. Cüzdanına bereket üflemeye, yediklerinden şifa ummaya devam et. Suyun berraklığıyla tazelen. Ateşin sıcaklığını hisset. Toprağın bereketini al. Güzel şeyler olacağına inanmak çok ferah bir his. Güzel şeyler olacağına inan.
Hızır ve İlyas. HI . İngilizce “Merhaba”
Merhaba bahar.
Hıdırellez Bayramı kutlu olsun.

HI!