Bu yıl ilk defa hayata geçirilen proje olan, kapalı köy okullarında bayram kutlaması, yıllardır köylerinde bayramlara hasret kalmış, çocuklarının gittiği okullara gidememiş velilerin bu coşkuyu yaşamaları için düzenlenen etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, protokol üyeleri, eğitim camiası ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
 
Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı ve okul müdürü İlyas ŞEN; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99'ncu yılını Elmalı Köyü'nde sizlerle birlikte kutlamanın en derin heyecanı ve mutluluğu içinde olduğumu belirtmek istiyorum. 99 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan, ilk Milli Meclis olan ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündür bugün. Milletlerin tarihinde sevinç ya da hüzünlerin öne çıktığı önemli günler vardır. Ne mutlu bizlere ki felaket değil, kurtuluşumuzun başlangıcı olan önemli bir günü kutlamaktayız. Bugünün anlam ve önemini kendilerine bayrak olarak hediye edilen çocuklarımızın anlayabilmesi için geçmişe göz atacak olursak yaşananları şöyle özetleyebiliriz; istemeden içine sürüklendiğimiz 1. Dünya Savaşı'nda müttefiklerimizin yenilmesi sonucu, 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması ile cennet vatanımız baştan başa düşman işgaline uğramış, ordumuzun silahlarına el konulmuş ve insanlarımız çaresizlik içinde bırakılmıştı. 18 Mart 1915'te 250 bin şehit vererek Çanakkale denizine döktüğümüz düşmanın, bu anlaşma sonunda elini, kolunu sallayarak Çanakkale Boğazını geçmesine şahit olan Çanakkale Gazisi Havranlı Koca Seyit, üzüntüsünden hastalanmıştı. Bu acı durum karşısında Atatürk önderliğinde harekete geçen Koca Seyitler, Sütçü İmamlar, Şahin Beyler yurdun dört bir tarafında düşmana karşı topyekun mücadele başlatarak düşmanı bir kez daha yurttan koymayı başardılar. Bize düşen en önemli görev, içinde yaşadığımız bu cennet vatanın ve sahip olduğumuz bağımsızlığın kıymetini bilerek daha çok çalışmak ve hızlı gelişen bu dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmak olmalıdır. Bunun için her zaman ne pahasına olursa olsun, geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.” Dedi.
 
İlçe Milli eğitim Müdürü Erkan Bilen ise; “Bu yıl ilk defa hayata geçirdiğimiz projemiz olan, kapalı köy okullarında da bayram kutlaması, yıllardır köylerinde bayramlara hasret kalmış, çocuklarının gittiği okullara gidememiş velilerimizin bu coşkuyu yaşamaları için bayram kutlamalarını kendi köylerinde kutlamak istedik. Elmalı ile beraber 15'nci köyümüz. İnşallah bundan sonraki süreçte bu hep devam edecek, bu kasabaları bundan sonraki süreçte de hayata geçireceğiz.” Dedi.
 
Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu’nun düzenlemiş olduğu gösteriler izleyiciler tarafından tam not aldı. Gösteriler esnasında minik öğrenciler heyecan dolu anlar yaşarken öğrenci velileri ise çocuklarının başarısı karşısında mutluluk yaşadı. Program, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şiir okuma etkinliği ile devam ederken yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
 
Mehmet Özdeş
 

Foto Galeri
BİGA’DA BİR İLK, KAPALI KÖY OKULLARINDA BAYRAM KUTLAMASI
BİGA’DA BİR İLK, KAPALI KÖY OKULLARINDA BAYRAM KUTLAMASI


Kaynak: Biganın Sesi