Kızılay Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer, “Kış şartları kan bağışlarını doğal olarak olumsuz etkiliyor. Ancak kan ihtiyacı düşmeden devam ediyor. Bağışçılarımızdan bir kez daha kan stoklarının artması için iş birliği bekliyoruz” dedi
 
Pandemi şartlarına eklenen sert kış koşuları da Kızılay’ın tuttuğu ulusal kan stoklarını olumsuz etkilediği bildirildi. Kızılay gerek olağan dönemlerde gerekse olağanüstü bir durumda hasta ve yaralıların kan ile ilgili bir sorun yaşamaması için yeni bir kan bağış kampanyası başlattı. Kızılay, “Kan Dostum” kampanyasıyla vatandaşları sürekli kan bağışı yapmaya davet etti.
 
SOĞUK HAVA KAN BAĞIŞINI DÜŞÜRDÜ
Kızılay’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Ülke genelinde olağan şartlarda günlük 9 ile 10 bin ünite arası kan bağışı toplanırken, kış koşulları nedeniyle bu sayı yarısına kadar düşüş gösterebiliyor. Oysa ulusal kan stoklarının hep belirli bir seviyenin üzerinde tutulması gerekiyor. Kan uzun süre stoklanamayan bir tedavi aracı olduğu için bu sürecin 365 gün kesintisiz sürdürülmesi gerekiyor. Pandemi ve kış koşulları nedeniyle kan bağışları düşerken hasta ve yaralıların kan ihtiyacı artarak devam ediyor. Türkiye'nin birçok bölgesini etkisi altına alan kış koşullarının kan bağışlarını olumsuz etkilemesi sebebiyle tüm vatandaşlarımızı kan bağışı merkezlerimize davet ediyoruz.” denildi.
 
RANDEVUYLA KAN BAĞIŞI KOLAYLIĞI
Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunan Kızılay açıklamasında, “Vatandaşlar, Kızılay’ın www.kanver.org sitesinden ve 168 numaralı çağrı merkezinden ve mobil kan bağışı uygulamasından yakınındaki kan merkezini öğrenebilecekleri gibi kendilerine uygun tarih ve saat dilimini seçerek randevu da oluşturabiliyor. Randevu alındıktan sonra ise bağışçıya bilgilendirme yapılıyor. En yakın Kızılay Kan Bağışı noktasına gidip, 15 dakikanızı ayırarak kan bağışında bulunabilir, kan dostları arasına katılabilirsiniz” bilgilerine yer verdi.
 Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'SOAMIKA × KIZILAY Senin 15 dakikan başkasının bir ömrü olsun.' görseli olabilir
MEHMET ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi