Haftanın 7 günü randevusuz aşılama yapıldığına dikkat çeken Müdür Baştürk, son dozunun üzerinde 6 ay geçen vatandaşları sağlık kuruluşlarına aşı olmaya davet etti. Baştürk, “Aşı bizim en büyük silahımız” dedi.

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk,  son dönemde Biga ilçesinde artan koronavirüs vakaları nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Biga Doğuş Gazetesine özel açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, aşının en büyük silahları olduğuna vurgu yaparak, son dozunun üzerinde 6 ay geçen vatandaşları sağlık kuruluşlarına aşı olmaya davet etti.

‘VAKA SAYILARINDA ARTIŞ OLMASINA RAĞMEN HASTANEMİZDE SERVİS VE YOĞUN BAKIM YATIŞ ORANINDA CİDDİ ARTIŞLAR YAŞANMADI’

Biga ilçesinde vaka sayılarının artmadı nedeniyle ilçenin son durumu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, “Bayram tatilinde yaşanan nüfus hareketliliği nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Biga’da da vaka sayılarımız etkiledi. Vaka sayılarında artış olmasına rağmen hastanemizde servis ve yoğun bakım yatış oranında ciddi artışlar yaşanmadı, hastanemizi zorlayan bir süreç olmadı” dedi.

‘AŞI BİZİM EN KUVVETLİ SİLAHIMIZ’

Biga’daki aşılama planı ve aşılamadaki son durum hakkında da bilgi veren Baştürk, sözlerine şöyle devam etti:

“Biga Devlet Hastanemizde haftanın 7 günü 08:30-17:00 saatleri arasında, aile sağlığı merkezlerimizde ve ilçe sağlık müdürlüğümüzde hafta içi mesai saatleri arası randevusuz her başvuran vatandaşımıza aşı uyguluyoruz. Ayrıca köy aşılamalarımız son hızıyla devam ediyor. İlçe merkezine uzak köylerden başlayarak bir aşılama planı oluşturduk. Aşı bizim en kuvvetli silahımız. Salgını en iyi yönetebilmek adına son dozlarının üzerinden 6 ay geçen tüm Biga halkımızı sağlık kuruluşlarımıza aşılarını olmaları için davet ediyorum.”

‘EL HİJYENİNDEN ÖDÜN VERMEMELİYİZ’

Vaka artışları nedeniyle kişisel tedbirlerin öneminin arttığına dikkat çeken Baştürk, “Pandemi henüz bitmedi ve vaka artışının önlenmesinde kişisel tedbirlerin önemi arttı. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak mümkün. Özellikle 65 yaş üstü, kronik hastalığı olan ve gebelerimizin kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmasını, toplu alanlarla maske takmalarını öneririm. El hijyeninden hiçbirimiz ödün vermemeliyiz. Aşılanmayla hastalığın daha ağır geçirilmesinin önüne geçilebildiği unutmamalıyız” diye konuştu.

Bahar Karakurt