Biga Kızılay Şube Başkanı Erdoğan Başer yaptığı açıklamada; "Yıllar önce Şubemizde görev yapan Başkanlarımız Osman ve Nail Capalov, İsmail Koyuncu dönemlerinde, ayrıca bizim dönemimizde yönetim kurulu üyeleri ile şubemize gayrimenkul bağışları alınmıştır.
Gayrimenkul Bağışlarından elde edilen gelirler ile Biga'da hizmet sunmaktayız. 
   12 Ağustos 2022 Cuma günü Biga Merkezde ve birçok arazimizin olduğu Pekmezli Köyü'nde bağışçılarımız adına aşure ikramında bulunduk. Bağışçılarımızın isimleri Pekmezli Köyü'nden; Naciye Armutçu, Naile Görmüş, Muhlise Gökdemir, İzzet Gökdemir,Nadide Gül, Mahmure Gül, Mustafa Gül, Halil Gül, İsmail Küçük, Nezihe Küçük, İbrahim Öztürk, Mücellah Şevik, Dereköy; Haşim Gölge, Abdulkadir Efe, Değirmencik Köyü; Cevayir-Fatma Özdern, Hacıköy; Ayşe Cankaya, Bozlar; Abdullah Sayın, Ovacık; Mehmet Öztürk, Şakirbey; Süleyman Acar, Karabiga, Hüseyin Kandemir, İsmail Hakkı Sevim, EmineRabia-FatmaBeria Orman, Biga; Recep-Zehra Ekmen,Emine Dalgın.
Allah onlardan razı olsun ruhları şaad olsun.
Aşure İkramı Biga Merkezinde Küçük Şadırvan yanında Biga Kaymakamı Erdinç DOLU, Kızılay Yöneticileri, Genç Kızılay Başkanı Furkan Erkuş ve gençlik gönüllüleri, Kızılay Gönüllüleri ve üyeleri, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı'nın katılımı ile, Pekmezli Köyü'nde Biga Kızılay Kadın Teşkilatı Başkanı Nahide Erkap ve Kadın Gönüllüler tarafından gerçekleşti.
Bu eserlerin insanlığın ortak mirası olduğunu belirten Dolu, "Bu önemli projemiz ile dini değerlerimize, tarihimize ve ecdadımızın eserlerine sahip çıkarak yaşatılmasını sağlayacağız. Restorasyon ile aslı gibi koruyarak sosyal, kültürel ve turizm hayatına kazandırılıp gelecek nesiller için muhafaza ederek olduğu gibi aktaracağız." dedi.
Kaymakam Dolu'ya incelemede İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın eşlik etti.
Cahide Çamlıbel


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi