Biga ilçesinde, 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek olan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğrencileri okul heyecanı, aileleri ise çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için telaş sardı. Kafalarda ise, doğru kırtasiye malzemesi seçimiyle ilgili soru işaretleri var. Çünkü boya kalemleri, kokulu silgiler, baskılı çantalar ve rengarenk kırtasiye malzemeleri öğrencileri cezbediyor. Uzmanlar, çocukların sağlığı için kalitesiz ve kanserojen madde içeren merdiven altı kırtasiye ürünlerinin tercih edilmemesi gerektiğini vurguluyor.
 
‘MERDİVEN ALTI BOYALI ÜRÜNLERİ ÖNERMİYORUZ’

 
Biga’da 15 yıldır kırtasiyecilik yapan Doruk kırtasiye sahibi Ali Karagöz bilinçli tüketici olmaları konusunda velilere seslenerek, “Çocukların sağlığını düşünmeliyiz, kaliteli ürünler kullanmalıyız, merdiven altı boyalı ürünlerin çocukların sağlığına zarar verdiğini düşünmelerini istiyorum. Bizler küçük esnaf olarak halkımızın her zaman yanındayız, paranız yetmediğinde olurda eksik çıktığında biz bu konu da yardımcı oluyoruz, büyük marketler bu desteği sağlamıyor. Halkımız kırtasiye ürününü kırtasiyeciden almalıdır. Merdiven altı satılan ürünlerle arada çok büyük bir kalite farkı var. Daha uyguna bizde ürün bulabilmekteyiz, ancak bu ürünlerde petrol kokusu vardır. Biz bu ürünleri sattığımız zaman bizde kabul görmemekte, tercih etmiyoruz çocuklarımızın sağlığını düşünüyoruz. Lütfen sizde çocuğunuzun sağlığını düşünün” dedi.
 
‘RENGARENK OLMALARI ÇOCUKLARI VE VELİLERİ CEZBEDİYOR’
 
Biga’da 13 yıldır kırtasiye sektöründe çalışan Umut Şen, “Herkes bütçesine göre bir araştırma içerisine giriyor, sağlıklı ürünler sizin ve çocuklarınız için her zaman daha kalitelidir. Marka durumuna düşmek ürünlerde daha ön plana gelmelidir. Rengarenk olmaları çocukları ve velileri cezbediyor ekonomik durumda ortada veliler bir noktada daha uyguna ürün almak istiyor ama bu sağlıklı değil çocuklarınızı düşünün. En azından bu dönemi bize bırakın. Bizim sezonumuz Eylül’de başlar ve 15-20 gün bir sürecimiz var. Kırtasiye esnafı olarak bizim anlamadığımız durumlardan bir tanesi de bu dönemlerde rica etmek sesimizi ne kadar duyurabilir bilmiyorum ama en azından kırtasiye okul dönemini bize bırakmaları lazım. Ürünlerin hepsinin lisanslı. İade durumları ile ilgili bayilerimizle konuşuyoruz karşımızda muhatap var. Zincir marketlerden alınan daha uyguna daha ucuz kaliteli veya kalitesiz ürünler konusunda veliler bir sorun yaşadığında bu konuda büyük marketlere gidip hesap soramıyor” diye konuştu.
 
Bahar Karakurt
 


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi