Biga Kaymakamlığı tarafından hazırlanıp Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na sunulun e-Değer (Dijital Ortamda Karakter ve Değerler Eğitimi) projesinin onaylanmasının ardından Biga Kaymakamlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı arasında projenin nihai sözleşmesi imzalanmıştı. 
Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Hanife Akgül ve Doç. Dr. Gürkan Ergen tarafından 5-9 Eylül tarihlerinde 30 saat eğitim verilecek.
Değerler eğitiminin dijital ortama entegrasyonu amacıyla hazırlanan ve değerler eğitimi hedeflerini dijital dönüşüm perspektifinde revize eden bir yaklaşımla hazırlanan proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenler, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Biga Gençlik Merkezi personeli eğitimlere katılacak. Projenin yaygınlaştırma çalışmalarında rol alacaklar.
Biga Kaymakamlığı koordinesinde yapılan bu çalışma hem kurumsal kapasite artışı hem de dijital çağın gereksinimlerine etki edecek şekilde yapılandırılmıştır. İki farklı disiplinin kazanımlarının değerler eğitimi çerçevesinde dijital dönüşüm perspektifinde disiplinler arası olarak kazanımlar belirlenmişti.
Seminere katılan konuşmasına teşekkür ederek başlayan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen; Biga Kaymakamlığı, Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüğü, Gençlik spor müdürlüğü ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olduğu bir proje, bu proje 5 gün devam edecek günde 6 saat toplamda 30 saat sürecek umarım faydalı olur, farkındalık yaratan bir çalışmamız olur. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.
Bahar Karakurt


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi