Ankara Devlet Tiyatrosu prodüksiyonu olan tek perdelik Eyvah Nadir isimli oyun, Biga Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerle buluştu. 100.Yıl Kültür Merkezinde sahnelenen Yönetmenliğini Ali Meriç'in yaptığı, Yazar Ahmet Metin Önel'in kaleme aldığı tek perdelik ve tek kişilik eser, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Tiyatro sanatçısı Koray Karaca, oyundaki üstün performansıyla, izleyenlerden büyük alkış aldı.
Geleneksel Türk Tiyatrosunun temel taşlarından meddahlık sanatını günümüze taşıyan oyunda, dünden bugüne insanoğlunun mücadelesini, Koray Karaca 34 farklı karakterin içine girerek anlattı. Pek çok şehri dolaşan Eyvah Nadir, özellikle interaktif bölümleriyle dikkat çekerek sahnelenen tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.
Tiyatro oyununu Biga Belediye Başkan yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner ve tiyatro severler izledi. Keskiner, kültür sanat programlarına ilgi gösteren ve tiyatro etkinliğine katılan sanatseverlere teşekkür etti. 
Sahnede canlandırdığı 34 farklı tiplemeyle Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun önemli ögelerinden meddahlık sanatını günümüze taşıyan oyun Bigalılar tarafından ayakta alkışlanarak tam not aldı. 
Program sonrasında Usta Oyuncu Koray Karaca'ya Biga Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskinler tarafından plaket takdimi yapıldı.

OYUNUN KONUSU
Eyvah Nadir, dünden bugüne insanoğlunun bir mücadelesinin öyküsü elbette. Yaşamda değişmeden, bükülmeden, en önemlisi de dik durarak ayakta kalanların trajikomik öyküsü. Eyvah demenin bir zaaf, ötesinde bir yenilgi olduğuna inanan Nadir'in yine bu sözcükten hal ve söylem olarak kaçma çabası, insanın onur ve vicdanıyla sürdürdüğü yaşam yolculuğunun da bir özeti sanki. Gülmek, gülerek düşünmek ve düşünerek özdeşleşmenin sahnede vücut bulduğu Eyvah Nadir, izleyiciyle de bir biçimde köprü kurmaktan geri kalmıyor.

Bahar Karakurt


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi