Geçtiğimiz günlerde sosyal medya kullanıcılarının fotoğraflarla gündeme getirerek, tepki göstermesine rağmen devletin ilgili kurumları sessiz kaldı. 95 yıllık tarihe yapılan saygısızlığın sorumlusunun kim olduğu ise hala daha ortaya çıkmadı.
Çanakkale'nin Biga ilçesinde 95 yıllık geçmişi bulunan tarihi Biga Danişment ve Pekmezli ilkokulları yıllardır kaderlerine terk edilmiş vaziyette bekliyor. Atıl halde bulunan Danişment ve Pekmezli okulların hali sosyal medya kullanıcıları tarafından fotoğraf paylaşımları ve yorumlarla gündeme geldi. Vatandaşlar sosyal medyadan tarihe saygısızlık yapıldığını belirterek, okulların kapı ve pencerelerindeki PVC'lere tepki gösterdi. Kapı ve pencerelere PVC'lerin yıllar önce takıldığı iddia edildi.

SORUMLU KİM?

Biga Doğuş Gazetesi, vatandaşların sosyal medyadan tepkilerini, 23 Eylül Cuma tarihli gazetede; '95 YILLIK TARİHE SAYGISIZLIK', 'Tarihi okulların, PVC kapı ve pencereleri tepki çekti' başlıklı haber ile gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya kullanıcılarının fotoğraflarla gündeme getirerek, tepki gösterdiği okulların haline, devletin ilgili kurumları ise sessiz kaldı. 
95 yıllık tarihe yapılan saygısızlığın sorumlusunun kim olduğu ise hala daha ortaya çıkmadı.

Bahar Karakurt