Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak Beldesinde bu yıl 288'incisi düzenlenen Geleneksel Çardak Yağlı Güreşleri'nde güreş ağalığını kazanan Seyhan Aslan’ın, iddiaya göre Çardak Belediyesi’ne ödeme yapmadığı ortaya çıktı.
Çardak beldesinden bu yıl 288'incisi düzenlenen Geleneksel Çardak Yağlı Güreşleri'ne 615 güreşçi katılmıştı. Finalde Cengizhan Şimşek ile Nedim Gürel karşılaşmış, kKıran kırana geçen geçen mücadelede altın kemerin sahibi Cengizhan Şimşek olmuştu.
Çardak Yağlı Güreşleri'nde güreş ağalığını, iş insanı Mesut Öner ile yarışan eski ağa Seyhan Aslan bir milyon 17 bin TL bedelle kazandı. Aradan bir ay geçmesine rağmen güreş ağası Seyhan Aslan’ın hala daha Çardak Belediyesi’ne ödeme yapmadığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, güreş ağası Seyhan Aslan’ın ağalık parası olan 1 milyon 17 bin TL’yi Pazartesi günü 3’te 1’i peşin, 3’te 2’si çek olmak üzere yatıracağı ileri sürüldü.
Çardak Belediyesi’nin 1 ay öne yapılan güreşlerle ilgili güreş ağalığını kazanan Seyhan Aslan’dan ödeme beklediği bildirildi.
Emirhan Akıncı