En İyi Narkotik Polisi Anne projesi kapsamında Biga Sakarya ilkokulunda velilere narkotik maddelerin ve etkilerinin tanınması, mücadele yöntemlerinin bilinmesine yönelik eğitimler verildi.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması hedeflenmektedir. Anneler aracılığıyla, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesi amaçlanmaktadır.


Biga’da uyuşturucuyla mücadele kapsamında faaliyetlerini sürdüren İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Şubesi ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen “En iyi narkotik polisi anne” projesiyle annelere eğitim veriyor. Özellikle okullarda annelerle bir araya gelen narkotik polisleri, burada geniş kapsamlı sunumlar yapıyor. Uyuşturucuyla ilgili görselleri annelere tanıtarak bu maddelerin nasıl kullanıldığı, kullanıldığında insanda ne gibi değişimler olduğunu anlatan NSM ekipleri, böyle bir durumla karşılaşıldığında nasıl bir önlem alınması gerektiği konusunda da bilgiler verdi.
Gökçe Akkoç