Biga Devlet Hastanesi'nde aday olarak ataması yapılarak göreve başlayan Çoban, adaylık süresini doldurdu. Bu süre içinde başarılı performans gösteren memur adayı Çoban olumlu sicil alarak, asil memur olmaya hak kazandı. Çoban, Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emrah Demirci’nin makamında düzenlenen tören ile asalet onay belgeSsi verilmesinin ardından yemin etti.
Yemin töreninde asaleti onaylanan Dr. Elif Beyza Çoban’a başarılar dileyen Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emrah DEMİRCİ, yemin ederek asil memurluk görevine başlayan personelinden beklentilerinin Biga’ya yakışır bir şekilde hizmet etmesi olduğunu belirtti. Demirci; “Arkadaşımız sağlık sektörü gibi elit bir sektörde hizmet verecekler. Ayrıca Biga Devlet Hastanesi gibi çok önemli bir hastanede memuriyetlerine devam edecek. Bu anlamda genç arkadaşımızın görevlerini bu düsturla yerine getireceklerine inancım tamdır. Biz de böylesine genç, dinamik ve özverili personelle beraber çalışacağımız için çok mutluyuz. Tüm arkadaşlarıma başarılı ve sağlıklı memuriyet hayatı diliyorum" dedi.  
 
Dr. Elif Beyza ÇOBAN Kimdir?  
 
1995 Çanakkale / Çan doğumlu olan Dr. Elif Beyza Çoban Balıkesir  Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 25.05.2021 tarihinden itibaren Biga Devlet Hastanesi’nde Acil Servis Hekimi olarak hizmet vermektedir.
Emirhan Akıncı