Biga Devlet Hastanesi personeli Paramedik Sabriye Ayyıldız Uzun Organ Bağış Birimi’ne başvurarak organ bağışında bulundu.
Biga Devlet Hastanesi Organ Bağış Birim sorumlu hemşiresi, vatandaşların organ bağışına ilgisini arttırmak için hastane bünyesinde, halka açık alanlarda ve basın yolu ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, aynı hastaneden Paramedik Sabriye Ayyıldız Uzun’un organ bağışında bulunduğunu ifade etti.
Paramedik Sabriye Ayyıldız Uzun, bağışlanan her organla bir insana hayat verildiğini vurguladı. Uzun, “Organ bağışı bir insanın ölümünden sonra organlarını başka bir insan için kullanılmasına izin verilmesidir. Organ bağışıyla birlikte görmeyen bir insanın görmesini, hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlayabiliriz. Sağlıklı her insan bütün organlarını bağışlayabilir. İnsanın ölümü sonrasında organların alınması işlemi konunun uzmanı doktorların bulunduğu Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Organ Nakil Merkezlerinde gerçekleştirilir. Ben de gönüllü olarak organlarımı bağışladım'' dedi.
 
Emirhan Akıncı
 
 


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi