Biga Halk Eğitim Merkezinde Türk İşaret Dili kursu, Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma kursu, Diksiyon kursu, İngilizce Almanca kursları, Arıcılık kursları dikkat çekiyor.
 
Açtıkları kurslarda amaçlarının özellikle kadınların sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher, “2022 yılı içerisinde 230 kurs açtık. Bu kurslara 4201 kadın, 1191 erkek olmak üzere toplam 6552 kursiyer kaydettik. 230 kursun 149 adedi kişisel gelişim alanında 81 adedi ise mesleki ve teknik alanda düzenlendi.
Şuan kursiyerlerin kaydolabilecekleri 50 adet kurs sistemde tanımlı. Kayıtları kuruma gelmeden "e-yaygin.meb.gov.tr"  adresine e-devlet şifresi ile giriş yaparak yapılabilir. Ayrıca kurs talebinde bulunmak ileride açılabilecek kurslara ön kayıt olabilmek için "www.bigahem.com" adresini kullanabilirler” dedi.

Cevher;  “Şuan en aktif kurslarımız Aile Okulu Eğitimleri, Halk Oyunları Kursları, Türk Sanat Müziği Koro ve Eğitimi Kursları, İngilizce A1-A2 ve B1 seviye, Fransızca A1-A2 ve B1 seviye, Rusça A1 ve A2 seviye, Almanca A1 seviye, Hijyen Eğitimi kursları” ön planda dedi.
Burada amacımız, kursiyerlere beceri ve mesleki anlamda yetenek kazandırmak, sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak ve bunun yanında aile bütçelerine katkı sağlamalarına imkan tanımaktır” ifadelerini kullandı.
 
Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yoğun bir talebin olduğunu vurgulayan Cevher, “Merkezi bir konumda bulunduğumuz için yoğun bir çalışma içindeyiz. Kurumumuzun yükü ağır ancak iyi ve çok sağlam bir ekibimiz var. Onlarla beraber, çalışma azmiyle her ihtiyaca cevap vermeye gayret gösteriyoruz. Yoruluyoruz, ama o yorgunluğumuzu da çok fazla hissetmiyoruz. Arkadaşlarımızla, çalışanlarımızla birlikte elimizden geldiğince özverili bir şekilde insanlara yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz”  şeklinde konuştu.
 
Bahar Karakurt
 
 


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi