Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, “Ailesine, evine ve ülkemize üretimleriyle destek veren başta Biga’mızın kadın çiftçileri olmak üzere tüm kadın çiftçilerimizin; DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ kutlu olsun.”  diyerek 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü kutladı.
 
Atmaca, Üreten kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü tebrik ederek: "Gerek dünyada ve gerekse de Türkiye'de, tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında önemli rolü çiftçi kadınlarımız oynamaktadırlar. Tarımın her dalında çok önemli olan kadın, kırsal kalkınmanın da merkezindedir.” İfadelerine yer verdi.
 
 Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca şöyle devam etti, “Kadınların tarımsal alanda, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretimi ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle 15 Ekim, uluslararası kamuoyu tarafından Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir. Bu günün amacı, kırsal kadınlar ve onların ilgili oldukları kurumlar açısından kısaca; kırsalda kadınların mevcut statüsünü yükseltmek, Devlet ve kamunun dikkatini kadınların hayati fakat yeterince anlaşılmayan rollerine çekmek, kadınların desteklenmeleri için çalışmalar yapmak şekilde özetlenebilir.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca şöyle devam etti "Kadın çalışanların büyük çoğunluğu tarım sektöründe çalışmakta, kadınlar tarım sektöründe anahtar role sahiptir. Toprakla haşırneşir  olan, atılan tohumların yeşermesini sağlayan, güçlü, vefakâr Anadolu kadınlarımız, kadın çiftçilerimiz hayatın tam merkezinde. "Kadın varsa öncelik var." denilerek kadınlara tarım sektöründe özellikle desteklemelerde Bakanlığımızca pozitif ayrım yapılmaktadır. Kadın çiftçilerimizle çok daha güçlü bir toplum olma yolunda önemli mesafeler alacağımıza inanıyorum"  ifadelerini kullandı.
 
Kadınların tarımsal alanda, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretimi ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle 15 Ekim, uluslararası kamuoyu tarafından Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir.
 
Bahar Karakurt