Tüm Türkiye’de uygulanan Gönüllü Merkezlerinden bir tanesi de Biga’ya kazandırılmak için çalışmalar başladı. 
Belediyeden 25 yılığına tahsis edilen yer için incelemelerde bulunuldu.
 
Geçtiğimiz hafta Biga Belediye Meclisinden 25 yıllığına tahsis edilen 430 metrekare yer için, Ankara'dan iç mimar ve teknisyenler ile Biga Kızılay yerinde incelemelerde bulundu.
Biga Kızılay; Gönüllü merkezi, ofisler ve çok amaçlı salon hedefi doğrultusunda ilerlediğini belirtti.
Biga Kızılay Başkanı Erdoğan Başer gazetemize verdiği demeçte: “Kızılay 2030 stratejik hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tüm Türkiye'de uygulanan gönüllü merkezlerinden bir tanesini ilçemize kazandırmak istiyoruz.
    Gönüllü merkezleri en az 70 metrekare olan, toplantı salonu niteliğinde, bir duvarında projektör, bir duvarında mini mutfak, iki duvarında oturma alanlarının bulunduğu bir yapı.
Gönüllülerin buluşacağı, faaliyetleri planlayacağı ve uygulayacakları bir merkez.
   Geçtiğimiz hafta Biga Belediye Meclisinden 25 yıllığına tahsis aldığımız 430 metrekarelik alana, bir gönüllü merkezi, üç ofis ve çok amaçlı bir salon yapmayı hedefliyoruz.
   Başta Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan olmak üzere tüm Belediye meclis üyelerine tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.
    Genç Kızılay, Kadın ve Engelli Teşkilatlarına birer masa ve Bilgisayarın bulunacağı bu tesisin, olası afetlerde de hizmet edeceği unutulmamalıdır.
   Aşevi hayalimiz devam ediyor. Tesisi sonuçlandırmak nasip olursa,  merkezimizin hazırladığı yeni aşevi modelini ilçemize kazandırmak için girişimlerimiz oldu.
   Ankara'dan iç mimar ve teknisyenlere, alanda hedeflerimizi anlattık, herhangi bir olumsuzluk görülmüyor.
   Bizler Allah'ın rızasını kazanmak için, merkez hedeflerimiz doğrultusunda çalışıyoruz. Umarız sonuçlandırır ve İlçemizi daha iyi yarınlara taşıyacak olanlara daha iyi imkanlar bırakırız. 
   Hedeflerimizi gerçekleştirmek için mutlaka maddi desteğe ihtiyacımız olacaktır, bağışta bulunmak isteyenleri ziraat bankasının karşısında bulunan şubemize bekleriz.
   Gönüllü olmak isteyenler, gönüllüol.org dijital platformunda ücretsiz kayıt yapabilirler.” İfadelerine yer verdi.
 
Bahar Karakurt