Hastane yönetiminin katıldığı etkinlikte hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.
Biga Devlet Hastanesinde hastanın hayat kalitesinin arttırılmasına yönelik palyatif bakım ile ilgili farkındalığı arttırmak ve bu alanda sunulan hizmetleri desteklemek amacıyla belirlenen “Dünya Palyatif Bakım Günü” hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanları ile bir araya gelerek kutlandı.
Dünyada Ekim ayının ikinci haftasında Dünya Palyatif Bakım Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Biga Devlet Hastanesi 10 yataklı Palyatif Servisi’nde düzenlenen etkinlikte, hastalar ve hasta yakınlarının bu zorlu süreçte moral ve motivasyon açısından desteklendiğini ve bir aile ortamında her konuda yanlarında olduğunu dile getiren Başhekim Op. Dr. Emrah Demirci şunları söyledi:
“Her yıl Ekim ayının ikinci haftasında kutlanan Dünya Palyatif Günü Hastane Yöneticilerimiz, sağlık çalışanlarımız, hasta ve hasta yakınlarımız ile bir araya gelerek kutladık. Farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliklerle kutlanan Palyatif Bakım Gününde hasta ve yakınlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Daha sonra Palyatif Servis çalışanlarımız ile bir araya gelerek fedakarca sergilemiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettik. Biga Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezimiz; Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarımıza ve yakınlarına destek olmak, yaşam boyu mücadele etmek zorunda olacakları sağlık ve benzeri sorunlarda hastalara ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek veya önlemek için faaliyet göstermek üzere yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla 10 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor.” Dedi.

Emirhan Akıncı