Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ( FAO ) nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim 1945’ten bu yana her yıl 16 Ekim günü Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor.
 
“Tükettiğimiz her gıdanın arkasında onu üreten, taşıyan ve satan birileri var sözleriyle 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü kutlayan Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca Lütfen israf etmeyelim, gıdamızı koruyalım. “ Dedi.
 
Atmaca; “Dünyada ki gıda ve beslenme sorunlarının boyutları ve önemi hakkında kamuoyunu aydınlatmak, insanların dünyada yaşanan açlığa duyarlılığını ve ilgisini uyandırmak, tarım ve gıda üretiminin artırılmasına dikkati çekmek, gıda israfını önlemek, herkesi kötü, yanlış beslenme ve açlığa karşı mücadeleye çağırmak amacıyla dünyada her yıl 16 Ekim günü "Dünya Gıda Günü" olarak kutlanmaktadırDünya Gıda Günü 2022 yılında "Kimseyi Arkada Bırakma- daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam" ana temasıyla kutlanmaktadır.
Dünya, her birimizin bir diğerine bağlı olduğu büyük bir topluluk ve halkaları insanlardan oluşan uzun bir zincirdir. Bu büyük toplulukta yaşadığımız birçok olayın, zincirleme etkiler yaratarak uzak geleceğimize yansıması olacaktır. Dünyanın her yerinde insanlar bu etkileri iklim değişikliği, çatışmalar ve uluslararası gerilimlerle birlikte yaşıyor. FAO verilerine göre dünyada 3,1 milyar insanın, diğer bir deyişle dünya nüfusunun yaklaşık %40'ının, sağlıklı beslenme için yeterli maddi gücü yok. Dünyanın bazı bölgelerinde, insanlar açlıktan ölüyor ve çocuklar ise ciddi beslenme yetersizliği sebebiyle sağlıklı bir gelecek için şanslarını yitiriyor. Kuşkusuz hiçbirimiz bu küresel felaketin bir parçası olmak istemiyoruz. Öyleyse değişime kendimizden başlamalıyız. Sadece ihtiyaç duyduğumuz kadar gıda satın alıp ve ihtiyacımız kadar tüketmeliyiz.  Dünyanın bize sunduklarını adil bir şekilde dağıtarak tüm insanların yeterli gıdaya erişmesini sağlamak bizim elimizde. Seçim yapma gücümüz olduğunu asla unutmayalım. Nasıl yaşayacağımıza, neleri satın alacağımıza, ne yiyeceğimize, değişimin bir parçası olup olmayacağımıza bizler karar vermek durumundayız. Fikirlerimizi eylemlere dönüştürmemiz gerekir. En küçük adım bile, açlığa son verme hedefimize ulaşmamıza katkıda bulunacaktır.
Dünyada üretilen gıdaların insanlara adaletli bir şekilde dağıtıldığı,  tüm insanlar için sürdürülebilir kırsal kalkınmanın ve gıda güvenliğinin sağlandığı, israfın önlenebildiği ve dolayısıyla açlığın, yoksulluğun ve zorunlu göçlerin olmadığı bir dünya temennisiyle "16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ' nü kutluyor, sağlıklı günler diliyorum.” İfadelerine yer verdi.
Burcu Uçmaz