Biga Tabanvay Doğa Yürüyüş grubu(BİGTAY) Kozçeşme ormanında yürüyüş düzenledi.
 
Yaklaşık 4 ay önce kurulan Biga merkezli Biga Tabanvay doğa yürüyüş gurubu Pazar günü Kozçeşme göleti ve ormanında yürüdü.
Kozçeşme göletinden başlayan güzergâh küçük dere, Süleyman’ın kaynağı, Muzaffer’in çeşmesi, derin büvent ve Kazmalı köyü altına kadar gidilerek, oradan yarım ay çizerek, kavak düzü, ışıklar tarlası ve başlangıç noktası olan Kozçeşme göletinde son buldu.8 kilometre patika yollardan ve ormanın içinden gidilen güzergah üç saatte tamamlandı.
 
Yürüyüşün Öncüsü Nihat Ubay,  “ 25 Kişi ile bir yürüyüş düzenledik. Bu yürüyüş hepimize çok iyi geldi. Artı sık sık yapmayı planlıyoruz. Grubumuz önümüzdeki hafta Çan Terzialan’da buluşmak için sözleşerek Kozçeşme’den ayrıldı...gurup yeni olmasına rağmen her afta Biga ve komşu ilçelerin köylerine gezi düzenlemektedir. köyümüze iştirak eden gurup üyelerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Bigtay grubun kurucusu Ömer Tan Doğa yürüyüşlerinin genellikle grup halinde yapıldığını ifade ederek,  Doğa yürüyüşü genellikle grup halinde yapılıyor ve bu gruplar zaman zaman çok büyüyebiliyor. Her biri farklı fizik kondüsyona ve becerilere sahip insanlardan oluşan bir grubu, emniyetle gideceği yere ulaştırmak sanıldığı kadar kolay değil. Herkesin kafasına göre takıldığı bir grup yürüyüşünde, hiç istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak ihtimal dahilinde. O nedenle mutlaka belirli kurallar içinde yürünmeli.” Dedi.
 
Bahar Karakurt