13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Gününde " Diğer Afet Türlerine İlişkin Tatbikatlar" kapsamında Biga Sakarya İlkokulu’nda ikaz-alarm ve tahliye tatbikatı yapıldı.
 
Programda ilk olarak, görevliler tarafından sınıflarda öğrencilere yönelik "Afet Mobil Uygulaması" ve "Tahliye Uygulaması" konulu bilgiler verilerek ve video gösterimleri yapıldı.
Programın tatbikat bölümünde ise; Deprem anı (ÇÖK-KAPAN-TUTUN) uygulamaları, bina tahliyesi, binada mahsur kalan yaralı ve afetzedelerin ekipler tarafından kurtarılması ve toplanma alanında buluşma gibi senaryo ve faaliyetler icra edildi.
Görevliler tarafından katılımcı ve öğrencilere Afet Risklerinin Azaltılması konulu broşürler dağıtıldı.
Tatbikatın tamamlanmasının ardından konuşan okul Müdürü Mustafa Berber, “İçişleri Bakanlığımız tarafından 2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilan edilmesi dolayısıyla tatbikatlarımıza devam ediyoruz. Bugün, 13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü dolayısıyla okulumuzda çok başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin tatbikatın başından itibaren okuldan çıkmaları başarıyla sonuçlandı. Afetlere karşı her zaman hazır olmak mecburiyetimiz var. Hazır olmak için de tatbikatlarımızı yapmalıyız. Bugün bu tatbikatlardan birini gerçekleştirdik. Tüm vatandaşlarımızın özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin afetlere karşı bilinçli olarak yetiştirilmesi, afetlere hazırlıklı olunması çok önemlidir. Faydalı geçen bu etkinlik için öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Gökçe Akkoç