Denetim için bir öğrencinin ölmesi yada yaralanması mı gerekiyor?
Biga’da yaklaşık 700 öğrencinin öğrenim gördüğü Sakarya İlkokulu önü ve çevresinde sürücülerin trafik kurallarını dikkate almadan araç kullanmaları ve okul önünde yoğunluk oluşturmaları, öğrenciler için büyük tehlike oluşturuyor. Veliler, okul önü ve çevresine önlem alınması için yetkilileri göreve davet ediyor.
 
Biga Sakarya İlkokulu önü ve çevresinde okulların giriş çıkış ve öğle arası saatlerindeki oluşan yoğunluğun yanı sıra ters yönden gelen giden araçların olması büyük tehlike saçıyor. Veliler ve vatandaşlar, yaklaşık 700 öğrencinin öğrenim gördüğü ilkokulda öğrencileri okul giriş çıkış saatlerinde okul önündeki kalabalığın yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmasını bekliyor. Velilerin okul önünde beklemesi halinde araçların, motorların ters yönden gelmesi kazalara davetiye çıkarıyor. Okul giriş çıkışlarında okul önü ve çevresinde trafik kurallarını hiçe sayan sürücüler olmasına rağmen, bölgede bir trafik polisi yada zabıta olmaması, tepkilere neden oluyor.
 
Vatandaşlar ve veliler, bu konuda acilen bir denetim yapılması ve trafik önlemlerinin arttırılmasını bekliyor.
 
Velilerden tepki
 
Veliler, “Burada okul çıkışında tam bir karmaşa yaşanıyor okulun çevresi güvenli değil trafiğin nasıl aktığı belli değil, sürekli araçlar ters yöne giriyor. Çocuklar panikliyor. Özellikle motorlar çok hızlı geçiyor. Hız sınırı konulmalı ya da buradan motor geçmemeli yol zaten küçük, okulun çevresi de dar. Ben yüreğim ağzımda geliyorum her gün buraya. Acilen bir çözüm bulunmalı” diyerek sitem ettiler.
 
Bahar Karakurt
 
 


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi