Bigaspor Kulüp Başkanı İbrahim Küçük Bigaspor Kulübü Tesislerinde basın toplantısı gerçekleştirdi.
Yapılmayan saha çalışması, lokal sorunları, futbolcu paraları, Bigaspor’a destek çalışmaları hakkında birçok konuyu masaya yatıran Bigaspor Kulüp Başkanı İbrahim Küçük, “biz belli yerlerden başka hiçbir yerden destek almıyoruz.” dedi.

“Kanayan yara”
Sezon başından beri biz geldiğimizden beri Bigaspor Kulübü’nün en önemli kanayan yaralarından biri kulübün önündeki halı sahanın pozisyonu. Halı saha ile ilgili herhangi bir gelişme olmaması bizi ciddi anlamda rahatsız ediyor.
Biga’da yaşayan herkesin ya da sporun içinde Olan herkesin rahatsız etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Biz burada sekiz yaşından on altı yaşına kadar olan Bigalı gençlere spor yaptırma çabası içerisindeyiz.
Onları kötü alışkanlıklardan uzak tutma çabası içerisindeyiz ama bu kötü şartlarda bu çocuklara spor yaptırmak bizi açıkçası mutlu etmiyor.
Bunun bir an önce çözüme ulaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Biz yönetim kurulu olarak bu konularla ilgili her türlü girişimde bulunduk her türlü çabayı sarf ettik takip etmeye de devam ediyoruz.
Mevcut Şartların iyileştirilmesi gerekiyor.

‘Bize yakışacak bir durum değil’
Lokal işletmesi yaklaşık 4-5 ay geçti henüz aşağıda yapılan hiç bir şey yok Bigaspor tarihinde bu bir ilk. Bigaspor kulüp yönetiminin ve işletmecisinin mahkemelik olması bize göre bize yakışacak bir durum değil.”
Ekonomik desteklerle ilgili Bigaspor oyuncularının paralarının ödenmemesi hakkında kamuoyunda çıkan söylemlere cevap veren İbrahim küçük, “Bu konularla ilgili eleştiriler alıyoruz sporcuların parası ödenmiyor mu? Bigalı diye yola çıktınız Hopaspor mu yaptınız? Bilinçsizce ya da bilgi kirliliği oluşturan eleştiriler var biz çıktığımız yoldan asla en ufak bir sapma içerisinde değiliz.
Biz emin adımlarla yürüyoruz biz Bigaspor yönetimine talip olduğumuzda Bigaspor’u şampiyon yapacağız 5 milyon 10 milyon bütçelerimiz var diye yola çıkmadık.

Biz Bigalı çocuklara şans vereceğiz diye yola çıktık.
Bigaspor takımı içerisinde 15-16 tane Bigalı çocuk var hepsinde sahada göremeyebilirsiniz ama sırası geldiğinde hazır hale geldiklerinde bu takım içerisinde mutlaka hocamız onlara da şans verecektir.
İnşallah ilerleyen zamanlarda büyük bütçeler oluşursa biz bu takımı şampiyonluğa da oynatırız Şampiyonda oluruz.” İfadelerine yer verdi.

“Amacımız, Bigalı çocuklara şans vermek”
“Ama bizim bu seneki hedeflerimiz Alperenlere Ayberklere diğer Bigalı çocuklara bu fırsatı verebilmek. Şu an Bigaspor takımında sporcudan önce öz Bigalı Biga‘da yetişmiş Biga‘nın her sorunlarını bilen, Yaşayan hocamız Bigalı soyadı gibi Coşkun Öz.”

Futbolcuların parası niye ödenmiyor?
Kamuoyunda konuşulan Futbolcuların parası niye ödenmiyor sorunlarına yanıt veren Bigaspor başkanı İbrahim Küçük, Sporcularımızla toplantı yaptık sporcularımızın %80 peşinatlarını ödemiş pozisyondayız. İki tane resmi maç oynadık bu iki maçın maç paraları ödenmiştir sporcularımızla aramızda herhangi bir sorun yok” Dedi.
Bigaspor’a yeterli desteği görmediğini vurgulayan Başkan Küçük, “Meydanlarda ya da bazı toplantılarda herkesin Bigasporlu olduğuna Bigaspor’u çok sevdiğini ya da Bigaspor’un çok desteklediğine şahit oluyorum.
Ama işin aslı hiç öyle olmadığını net bir şekilde söylemek istiyorum biz belli yerlerden başka hiçbir yerden destek almıyoruz.
Şu anki mevcut olan ödemelerin %80’i kendi imkânlarımızla ödüyoruz.Bigaspor kulübü Biga’nın kulübüdür.
Bigaspor’a herkes destek vermeli herkesin destek olması gerekir biz burada kişisel hedefleri olan kişisel hedefler peşinde koşan insanlar değiliz sporseven insanlarız çocuklarımıza sporcularımıza en iyi imkânları sunma adına mücadele ediyoruz. Biga Spor kulübü herkesin kulübü.
Biz iki tane kupa maçı oynadık geçtik ikinci turda elendik kamuoyunda şu bilgi dolaşıyor. Bigasporun 400.000 TL civarı federasyondan para aldığı konuşuluyor ya da geldiği tahmin ediliyor. Bizim Bigaspor kasamıza Federasyondan gelen rakam sadece 90.000 TL’dir.” İfadelerine yer verdi.

“Biz nasıl Bigasporluyuz?”
Ekonomik konularda yeterli desteği buladığını vurgulayan Başkan Küçük, “Çanakkale’deki Bozcaada maçına otobüs bulamadık biz nasıl bigasporluyuz? destek bulamıyoruz bunun sorumlusu biz değiliz bizim otobüs bulmak gibi ayriyeten bir bütçemiz yok.
Biz taraftarımız için her türlü çabayı sarf ediyoruz. İnsanların da taşın altına elini sokması gerekir.
Bigaspor Bigalıların takımı. Herkesin destek olması gerekir maddi manevi elinden geldiği kadar.” İfadelerine yer verildi. Bigaspor As Başkanı Levent Şahin, Bigaspor Futbol Şube Sorumlusu Vahit Kaşdemir ve basın mensupları katıldı.
Bahar Karakurt