Milliyetçi Hareket partisi(MHP) Biga İlçe Başkanlığı, Biga’da yaşanan su kesintileri ile ilgili açıklamada bulundu.
 
MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, “yağan yağmurların artmasıyla su kesintilerinin 1 ay içerisinde son bulması umulmaktadır” dedi.
 
Altınkaya, “Geçtiğimiz hafta Biga Belediyesinin sosyal medya üzerinden yayınlamış olduğu mesajla Bigalı hemşehrilerimizin su kullanımına dikkat etmesi gerektiği şeklinde uyarmıştı.Malumunuz üzere dünyada ve ülkemizde de uzun bir süredir iklim krizine bağlı olarak ülkemizin tarımsal ve hayvansal üretimi, su kaynakları ve havzaları da değişiklik göstermektedir.Yaşanan bu olumsuzluklar ilçemizde ve köylerimizde de etkisini göstermektedir. Bilhassa yer altı sularının tükenmesi yeni sondaj çalışmalarının yapılması gerektiğini de ortaya koymaktadır.Belediyemizde yapılan açıklamada ilçemizin 7 farklı bölgesinde yer alan su kuyularından hemşehrilerimize suyu taşımaktadır. Su kesintilerinin yüksek kesimlerde olması ise ilçemizin coğrafi konum gereği ova şeklinde olması ve su borularının aşağıdan yukarıya doğru çıkmasıdır.
Şu anda farklı 3 noktada sondaj çalışmaları devam etmektedir ve yağan yağmurların artmasıyla su kesintilerinin 1 ay içerisinde son bulması umulmaktadır.
Tüm Bigalı hemşehrilerimizin bilgisine saygılarımızla sunarız.” İfadelerini kullandı.
 
Emirhan Akıncı