Biga Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Biga Hizmet Merkezi’nde görevli İş ve Meslek Danışmanlarından 12 personel, kuruma müracaat eden İşitme engelli vatandaşlarla sağlıklı iletişim kurabilmek amacıyla işaret dili eğitimi aldı.
 
Biga Halk Eğitimi Merkezi, İşaret Dili Eğitmeni Arzu Ertuğrul, tarafından 120 saat Biga İŞKUR Müdürlüğünde işaret dili kursu alan 12 personel, Biga İŞKUR’a müracaat eden işitme engelli vatandaşlarla daha kolay iletişim kurarak, onlara gerekli hizmeti verebilecek.
 
Biga Halk Eğitimi Merkezi, İşaret Dili Eğitmeni Arzu Ertuğrul, “Biga İŞKUR’daki personelimize işaret dili kursunda 120 saatlik eğitim verdik. Artık Biga İŞKUR çalışanları işitme engellileri geldiği zaman, yardımcı olacaklar. Problem yaşamamaları için her personele eğitim verdik. İŞKUR ailesine engellilere yardımcı olabilmeleri adına verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer kurumlara da örnek olmasını dilerim.”dedi.
İŞKUR Biga Şube Müdürü Emrullah Narin “İşitme Engelli Vatandaşlarımıza verilen hizmetin niteliğinin arttırılması ve kurulan iletişimin kolaylaştırılması amacıyla bu eğitimi düzenliyoruz. İşitme Engelli kardeşlerimiz bizim parçamız. Bugüne kadar İŞKUR’a gelip de dertlerini anlatmak isteyen sağır ve dilsiz kardeşlerimizle iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyorduk. Onlara yardımcı olamıyorduk. Onların psikolojik olarak duydukları rahatsızlığı da düşünürsek bu ciddi bir problemdi. Buna çözüm bulabilmek adına yaptığımız girişimler neticesinde Biga Halk Eğitimi Merkezi’nden işitme engelli eğitimi aldık. Eğitim sonucunda bize müracaat eden işitme engelli kardeşlerimizle iletişimimiz kolaylaşacak” şeklinde konuştu.
 
Gökçe Akkoç