Bigaspor ‘da ilk yarının tamamlanmasının ardından gündemi değerlendirmek maksadıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.
 
Bigaspor As başkanı Levent Şahin, Bigaspor Futbol Şube Sorumlusu Vahit Kaşdemir ve  Bigaspor altyapı sorumlusu Semih Turhan gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
İlk yarıdan alt yapıya değerlendirmede bulanan başkan Şahin yeni yılı da kutladı.
 
Bigaspor As başkanı Levent Şahin,  “Öncelikle yönetim kurulum adına 2023 yılının Bigasporumuza başarılı sakatlıksız sağlıklı bir yıl olmasını diliyorum. Camiamızın ve Bigalı hemşerilerimizin yeni yılını kutluyorum.

“GELECEĞİN BİGASPORUNU OLUŞTURMAK İÇİN…”

Bigasporun ilk yarısını değerlendiren Bigaspor As Başkanı Levent şahin, “. Bizim hedefimiz 4-5-6. sıralardaydı. Hedefimizden bir iki puan uzaktayız.” Dedi.
Şahin, “ İlk yarıyı, dört galibiyet dört beraberlik beş mağlubiyetle 16 puan topladık, 8.sırada tamamladık. Hedefimizden biraz uzak kaldık ama senenin başında bizim şampiyonluk gibi bir iddiamız yoktu. Biz geleceğin Bigasporunu oluşturmak için ülkemizin yaşadığı bu zorlu zamanda bu görevi kabul ettik. Fazla masraf yapmadan alt yapımızdaki oyuncularımızı değerlendirdik. Genç oyuncularımızla bir kadro oluşturduk. Bizim hedefimiz 4-5-6. sıralardaydı. Hedefimizden bir iki puan uzaktayız. Transfer komite çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ilk maçta Bozcaadaspor maçı ile güzel bir seri yakalayıp Bigasporumuzu hakkettiği iyi yerlere getirmeye taşıyacağız.” Dedi.

“BİZ KİMSEYE ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERMEDİK”

Biz kimseye şampiyonluk sözü vermedik. Şampiyonluk gibi bir hedefimiz yok zaten. Genç oyuncularımıza Biga’mızın Biga halkımızın sahip çıkmasını istiyoruz. Kötü oyun sergileyebilirler kötü günler olabilir ama hepsinin amacı Bigaspor armasını gururla taşımak elinden gelenin en iyisini yapmak.

MÜJDE!

Bisaspor tesisinin önündeki halı sahanın yenilenmesi ile ilgili süreci hakkında bilgi aktaran Şahin, “ Tesisimizin önündeki halı sahanın yenilenmesi ile ilgili süreç son aşamaya geldi. Ödenek çıktı. En yakın sürede de Bigaspor tesislerinin önündeki halı sahanın yenilenmesi başlıyor.Bu konu ile ilgili bizimle dertlenen Ak parti Çanakkale Grup başkanvekili Bülent Turan’a Ak parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na AK parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan’a Biga Belediye başkanı Bülent Erdoğan’a Biga Ticaret Odası başkanı Şadan Doğan’a yönetim kurulum ve ve Bigaspor camiası adına çok teşekkür ediyorum. Bigaspor için çok önemli bir gelir kapısı olacak bu halısaha, inşallah bizde önümüzdeki yıllarda bizde burda turnuvalarla sahamızı daha aktif şekilde kullanacağız.” Dedi.
 
“ADASPORLA BİR İYİ NİYET ANLAŞMASI”

Adasporla iyi niyet anlaşması yapıldığını söyleyen Bigaspor As başkanı Levent şahin, “ Bu yıl U-18 takımımız yok. U-18 ligine katılmıyoruz, 17-18 yaşına gelmiş bir oyuncunun Süper amatör ligde ve BAL liginde oynaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu U-18 liglerinde  5-6 takımlık  bir grup oluyor toplam 8 yada 10 maç oluyor. Bu genç arkadaşlarımız bir yıl çalışıyorlar sadece sekiz maça çıkıyorlar. U-18’i kapatalım, bu oyuncuları A takımına alalım ve Adasporla bir iyi niyet anlaşması yaptık. Bu oyuncuları Adaspor’a hiçbir bedel almadan kendilerini geliştirmesi adı altında bu oyuncularımızı Adaspor’a verdik.  Bizde bu oyuncularımızın gelişimini  takip ediyoruz. Önümüzdeki yıl orda gelişim gösteren oyuncuları yine Bigaspor’umuzun bünyesine katacağız.” İfadelerini kullandı.
 “KAZANAN BİGA FUTBOLU OLDU”
U-14, U-16 liglerini değerlendiren başkan Şahin,  ‘Kazanan Biga futbolu oldu”’ dedi.
Şahin, “U-16 takımımız grup ikincisi oldu. Önümüzdeki hafta 7 Ocak’ta Lâpseki stadında Kepezspor ile Yarı final maçı oynayacak,   U-14 takımımız geçen hafta Çanakkale şampiyonu oldu.  Bizim ebedi dostumuz Adaspor camiası ile karşılaştık kazanan biz olduk, Kazanan Biga futbolu oldu. Adaspor da Biga’mızın takımı onlara da centilmenliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah il şampiyonasında Çanakkale’mizi ve Biga’mızı en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.
Bahar Karakurt